Macaristan'ın Eger kentinde 612 Nisan 2022 tarihlerinde düzenlenen 11'inci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'na katılan 4 Türk öğrenci kazandıkları madalyalar rakiplerini geride bıraktı.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından '2022 Bilim Olimpiyatları Programı' kapsamında desteklenen Türk öğrenciler İrem Gülce Yazgan; altın madalya, Melek Güngör ve Sena Başaran; gümüş madalya, Cemre Çetin ise bronz madalya kazandı.
Türkiye, bu başarıyla 11'inci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda toplam puan sıralamasında 31 Avrupa ülkesi arasında 2'nci sırada yer alarak tarihi bir başarı elde etti.
Türkiye'nin başarısını Twitter hesabından duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Avrupa 2'ncisi olarak tarihteki en iyi dereceye imza attık! TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları programı kapsamında desteklenen 11'inci Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı'nda 1 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz madalya ile ülkemize dönen kızlarımızı canı gönülden kutluyorum" dedi.
halktv.com.tr
Türkiye Suriye Milli Ordusu savaşçılarına aylık 11 milyon TL maaş veriyor iddiası!100 izlenme
Sonradan AKP'li Soylu'ya yakışan hareket ! "CHP’lileri şehit cenazesine almayın"296 izlenme
Sağlık Bakanı Memişoğlu'na Meclis'te protesto! 'İstifa' sesleri arasında konuşmasını zor tamamladı24 izlenme
AKP'li eski vekil deprem bölgesine yardım götüren İmamoğlu'na saldırdı! 'Defol İngiliz uşağı'36 izlenme
AKP'nin vergi haracına tepki yağıyor17 izlenme
Cumhur İttifakı'na anket şoku! Çöküş devam ediyor!52 izlenme
Çin'de yeni toplu testler başladı25 izlenme
Kiralar uçtu, muhtar kendi mahallesinde ev bulamıyor36 izlenme
'Gezi Parkı' ihaleye çıktı! İBB'den alınarak vakıflara devredilmişti
Yeni havalimanında 'Terminalimizde ıslak yer yok' demişlerdi, işçilerden yanıt gecikmedi !
Düzceli köylünün AKP'ye isyanı 'Verdiğimiz oylar haram zıkkım olsun !'
AKP İzmir İl Başkanı belediyenin tesisini bastı! Görüntüleri Tunç Soyer paylaştı