Enerji alanında düzenlemeler içeren torba kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde AKP ve HDP milletvekilleri arasında “Alevilere ayrımcılık” tartışması yaşandı.
Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, HDP'li Kemal Bülbül, çok sayıda Alevi köyüne hizmet gitmediğini söyledi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Bülbül'ün söylediklerinin gerçek olmadığını öne sürdü.
HDP’li Bülbül, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, geçen hafta gerçekleştirdiği Bingöl ziyaretine değindi. BingölMuş yolundaki köylere gittiğini anlatan Bülbül, “Dağ yolundan tırmandık, asfaltın bittiği yerde Darebi köyü sonra Korkan, Pircan, Yekmal, Hirçik, Şirnan, Sağyan ve Maskan. Bu köylerin tamamı Alevi. Darebi köyünün olduğu yerde asfalt bitiyor, sekiz köy bittikten sonra asfalt tekrar başlıyor ve mevcut yol, bırakın yol olmayı bir patika özelliği taşıyor. Biraz önce söylediğim köylere hizmet götürülmemesinin tek sebebi Alevi köyleri olması ve AKP’ye oy vermemesidir. Siz seçmen için mi hizmet yapıyorsunuz, halk için mi, insan için mi, toplum için mi? Bu gösteriyor ki seçerek hizmet yapıyorsunuz ve ayıptır bir an önce bu sekiz köyün yolunun yapılması gerekir, vebali üzerinizdedir” dedi.
TÜM KÖYLERDE ASFALT VAR
Bülbül’e yanıt veren AKP’li İsmail Tamer, Doğu’daki tüm köylerin yollarının asfalt olduğunu iddia ederken Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise bu ifadeleri reddettiklerini söyledi. Tokatlı olduğunu ve memleketinde çok sayıda Alevi arkadaşı bulunduğunu anlatan Zengin, ayrımcı uygulamaları ispatlamaya çalışan milletvekillerine de tepki gösterdi. Zengin, “Olamaz, yok, reddediyorum bunu. Bunu kim, nerede, nasıl yapıyor? Bunun belgesi olamaz. Bunu biz reddediyoruz” ifadelerini kullandı.
http://www.krttv.com.tr/gundem/tbmmdetartismaalevikoylerineasfaltbileyokh55291.html
''Cin çıkarma'' seansında tecavüz skandalının cezası belli oldu!162 izlenme
Siyanürle altın arayıp doğayı katledeceklerdi: Maden arama için izin verilen yayla için flaş karar çıktı26 izlenme
Erdoğan'dan dua eden imama müdahale: "Fatiha'yı sonra söyleyeceğiz önce kurdeleyi keselim"36 izlenme
Yaren leylek baba oldu: İlk yavruları yumurtadan çıktı24 izlenme
TMSF’den ihalesiz ucuza mal alacaktı! Dava Ağır Ceza’ya taşındı…198 izlenme
Erdoğan ‘dolar alan yaya kalır’ demişti, onu dinleyen yaya kaldı33 izlenme
Sinovac'a aracı olan Türkiye'de ilk vakanın açıklanmasından 5 gün önce kurulan şirket!92 izlenme
Kazan kaynıyor! AKP’li isimler birbirine girdi!52 izlenme