6 yaşındaki H.K.G.’nin babası Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel tarafından o zaman 29 yaşında olan Kadir İstekli ile evlendirilmesi ve çocuğun maruz kaldığı cinsel istismar kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Baba Yusuf Ziya Gümüşel, anne Fatma Gümüşel ile H.K.G ile evlendirilen Kadir İstekli hakkında dava açılmıştı.
PANKART AÇAN KADINLAR GÖZALTINA ALINDI
Davanın ilk duruşması 30 Ocak Pazartesi günü görülecek. Sol Feminist Hareketi’nden kadınlar dava öncesi çağrıda bulunmak için vapurda pankartlı eylem yaptı.
Vapura “Tarikat düzeninizi başınıza yıkacağız” pankartı asıldıktan sonra kadınlar polis tarafından gözaltına alındı. Kadınlar, İskele İlçe Emniyet Merkezi’ne götürüldü.
BİR EYLEM DE ANKARA’DA YAPILDI
Ankara Batıkent’te de kadınlar “Çocuklarımızı boğan tarikat karanlığına meydan okuyoruz” pankartı açarak eylem yaptı ve davaya çağrıda bulundu.
Tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel ile tutuksuz sanık Fatıma Gümüşel ilk kez hakim karşısına çıkacak.
Baba Yusuf Ziya Gümüşşel, anne Fatma Gümüşel ve imam nikahıyla evlendirildiği Kadir İstekli hakkında “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan dava açıldı. Anne ve baba hakkında 22 yıl 6 aya kadar, Kadir İstekli hakkında ise ‘zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor.
KRT
Berat Albayrak sonrası ilginç değişim: Erdoğan ve AA 'Cumhur İttifakı'nın adını anmıyor!67 izlenme
THY'de flaş istifalar!89 izlenme
İBB’den yeni “yalanlar ve gerçekler” açıklaması: 3 iddiaya yanıt verildi39 izlenme
'Eğitim Dede' köye hazine açtı!141 izlenme
‘8 bin eczane kapanma tehlikesiyle karşı karşıya’46 izlenme
"Suriye’de eğitip Türkiye’de hasta baktıracaklar"51 izlenme
'Cumhurbaşkanına hakaret' davalarında rekor artış! Tam 20 bin 539!149 izlenme
Sinan Ateş cinayeti zanlılarından itiraf: 4 kişiyi yaralamışlar66 izlenme
Zam beklerken eksik maaş yattı, YHT şantiyesinde işçiler iş bıraktı! Eylem iki kente daha yayıldı
AKP'li isimden 128 milyar dolar itirafı! "Kullanmasaydık iflas ederdik"
Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu hakkında flaş kulis: Neden hiçbir fotoğrafı olmadığı ortaya çıktı
CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesinden indirim kararı: Öğrenciler 1 TL'ye toplu taşımaya binecek!