'Uşşaki' isimli cemaat, devlet içerisinde kadrolaşma isteğini açıkça dile getirildi.
Cemaatin lideri olan Fatih Nurullah adlı kişi, cemaatin Nurani Tv adlı Youtube kanalında kendisine yöneltilen “Sarık veya cübbe giymek, resmî işlerimizde engel oluşturuyorsa nasıl bir yol izlemeliyiz?” sorusuna yanıt verirken “Devletin kontrol mekanizmalarında olalım" ifadesini kullanıyor.
“O kisveyi taşıyacağım diye devletten kopma yok” diyen Fatih Nurullah, laikliği yıkma hedefini de gizlemediği ifadelerinde şunları söylüyor:
“Hizmetten kopma yok, ticaretten kopma yok. Tembellik yok. Biz devleti bıraktığımız zaman oraya ne idüğü belirsizler geliyor. Daha sonra amir oluyorlar, başımızı ezmeye uğraşıyorlar. Hele İslami devlet olsun; en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Vakti saati var her şeyin. Mesela başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya mayasofya, Tayyip Bey 'bekleyin' dedi. Ayasofya açıldı…. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Çünkü ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor."

Fatih Nurullah, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından da Türkiye Cumhuriyeti'nin artık son bulduğunu öne sürmüş ve "2. Osmanlı kuruluyor, onun başı da Tayyip Bey birinci padişahımız olarak gözüküyor” demişti.
Mücahitler müteahhit olunca... Türbe kafe!91 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!51 izlenme
3 ayrı IBAN verildi, YÖK Başkanı'nın babası için kampüse cami yaptırılıyor!84 izlenme
Mansur Yavaş "Halk Ekmek" için düğmeye bastı! "Dönüştürme kararı aldım"175 izlenme
Depremde, Adıyaman Gölbaşı'ndaki yolun yarılma anı güvenlik kamerasında91 izlenme
Bakan Ersoy, kendi bakanlığının kiracısı oldu!145 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat'ın cezaevleri de ayrıldı: Hangi cezaevine götürüldükleri belli oldu55 izlenme
AKP ağzındaki baklayı çıkardı ! Anayasanın değiştirilemez maddelerini neden mi değiştirmek istiyorlar ? İşte cevabı !171 izlenme
Nagehan Alçı'dan şok iddia: "Fatma Betül Sayan Kaya parayı iade etmedi"
İhalesi 3 kez iptal edilmişti: Sağlık Bakanlığı şehir hastanesi için 1 milyar 925 milyon TL’lik imza attı
AKP'nin en yüksek oyu aldığı Bayburt, bireysel borç artışında birinci
Erdoğan, TÜSİAD'ı hedef aldı: Buram buram demokrasi hazımsızlığı kokuyor