Rant hastaneleri olarak nitelendirilen şehir hastanelerini işleten şirketlere her yıl milyarlarca lira ödeme yapan Sağlık Bakanlığı, bütçe yetersizliği nedeniyle üç defa iptal ettiği Kars Devlet Hastanesi projesinin ihalesini sonunda tamamladı.

1 MİLYAR 925 MİLYON TL’LİK İMZA
Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın haberine göre, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, son bir yılda dördüncü defa düzenlediği 500 yataklı Kars Devlet Hastanesi projesinin ihalesini sonuçlandırdı. İhaleyi, Burakcan İnşaat ile Zey Yapı iş ortaklığının aldığı ve bakanlık ile şirketler arasında 1 milyar 925 milyon TL’lik sözleşme imzalandığı öğrenildi.

Kars Devlet Hastanesi’nin ihalesi son bir yılda üç defa iptal edilmişti. İhalelerin iptal gerekçesi ise “bütün tekliflerin ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması” şeklinde açıklandı. Yani ihalelerde sunulan teklifler, bakanlığın hastane projesi için ayırdığın bütçesinin üzerindeydi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı son 6 ayda 25 hastane projesinin ihalesini iptal etti. İhalelerin büyük bir kısmının iptal gerekçesi, şirketlerin Sağlık Bakanlığı’nın ayırdığı bütçenin çok üzerinde teklif vermesi olarak gösterildi.

PARA RANT HASTANELERİNE
Devlet hastanesi ihalelerini iptal eden iktidar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “hayalim” dediği ve rant projesi olarak nitelendirilen şehir hastanelerine ise milyarlarca lira ödemeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın 2022 Yılı Performans Programı’na göre, 2022’de şehir hastanelerini işleten şirketlere 21 milyar 564 milyon TL ödendi. Şirketlere bu yıl ise 24 milyar 255 milyon TL ve 2024 yılında ise 25 milyar 808 milyon TL aktarılacağı belirtiliyor.



Yunanistan'a kaçan eski futbolcu Arif Erdem, Fethullah'ın şiirini böyle okumuş !524 izlenme
Sedat Peker'in iddialarında yer alan isim hakkında Özge Peker'den flaş açıklama80 izlenme
İngiltere bir ay boyunca restoran hesaplarının yarısını ödeyecek102 izlenme
Yerel seçimlere az bir zaman kala belediyelerden sonra bakın hangi kurum yardım kolisi dağıttı?191 izlenme
AB'den sürdürülebilir enerji için İBB'ye 3 milyon Euro hibe!49 izlenme
Eskişehir’deki çelik yelekli maskeli saldırgan canlı yayın açmış112 izlenme
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 5.703 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 5.393.248'e, can kaybı da 49.417’ye yükseldi!63 izlenme
Gurbetçilerin Türkiye tatili nasıl geçer: "Öncelikle bir döviz bürosuna gider, ekonomimize katkı sağlarız. Sokak röportajcısı ararız, Almanya'yı kötülememiz lazım değil mi"49 izlenme
Sağlık Bakanı Koca verileri açıkladı: 27.973 yeni vaka tespit edildi, 22.110 kişi sağlığına kavuşurken, 203 kişi hayatını kaybetti!
Eskişehir'de 200 bine yakın ağaç kesilecek!
'Hükümet son 12 aydaki borsa işlemlerini inceleyecek' iddiası!
Erdoğan imzaladı: Kamuya ait malların haraç mezat satışı gün geçtikçe hızlanıyor!