Nesin Vakfı’nın İstanbul Çatalca’daki arazisinin yanındaki araziyi yaklaşık bir buçuk yıl önce alan İsmailağa Tarikatı’na ait Rabıta Vakfı’nın kaçak inşaat yaptığı ortaya çıktı.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; AKP’li Çatalca Belediyesi’nin göz yumduğu kaçak inşaat, çevredeki yurttaşların şikâyeti üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri tarafından durdurularak mühürledi.
İsmailağa Tarikatı’na ait Rabıta Vakfı’nın Başkanı Murat Perçin, kaçak inşaat yaptıklarını doğrulayarak skandal açıklamalar yaptı.
Perçin, “Söz konusu alan bir buçuk yıl önce bize bağışlandı. Burada da küçük bir restoran vardı ve alkollüydü. Onlarla konuştuk ve çıkardık. Bizim yerimiz burası, piknik yapıyoruz, toplanıyoruz ama namaz kılacak alanımız yoktu. Küçük bir mescid vardı ve yetkililerle konuştuk, ‘burayı büyütmek istiyoruz’ dedik. Bize, ‘yapın hocam’ yanıtını verdiler. Yani var olan bir yere ayarlama çektik” dedi.

TEHDİT ETTİ
“İBB ekipleri çalışmalarımızı durdurdu ve gece gündüz nöbet tutuyorlar” diyen Perçin, Nesin Vakfı’na ve orada eğitim gören çocuklara ilişkin de şu tehditleri savurdu: “Orada kızlı erkekli karma karışık manzaralar var. Bizim elimizde resimleri var. İş başka noktalara gitmesin. İki tane ağaçtan dolayı memleket yandı. Ufacık bir yerden dolayı da piyasa karışmasın yani.”
Çevrede yaşayan yurttaşların, “Cemaat üyeleri mahallede silahlı olarak geziyor” iddialarıyla ilgili ise Perçin şunları söyledi: “Biz resmi makamlara ve büyüklerimize sormadan hareket eden bir cemaat değiliz. İş adamlarımız var ve hepsinin cebinde ruhsatlı silah var.”
BAŞKAN DA HABERDAR
Ulaştığımız AKP’li Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ise tarikatın kaçak inşaat yaptığını doğrulayarak “Belediyeden tadilat izni istediler. Tadilat izninin biraz daha üstünde bir büyüme yapmışlar” dedi. AKP’li Üner, kaçak inşaata neden müdahale etmediklerine dair de bir açıklama yapmadı.
Öte yandan gerici Rabıta Vakfı’nın internet sitesinde şu ifadeler yer alıyor: “Diplomaya değil, icazete kıymet verin. Ne biliyorsunuz belki bir gün diploma değil icazet kabul görecek. Medresede okumaya devam edin…”
BÖLGE HALKINDAN TEPKİ
Çevre sakinlerinden aldığımız bilgeye göre: “Orada toplanıyorlar ve bir amaçları da yok. Sabahın köründe, akşam saatlerinde mikrofonla, ses sistemiyle gürültüler yapılıyor. Sürekli bir ses geliyor ve biz bundan rahatsızız. Sitelerine girerseniz moda lafların dışında hiçbir amaçlarının olmadığını göreceksiniz. Bu faaliyetlerini başka bir yerde yapabilirler.”
Nesin Vakfı, 1973 yılında eğitim olanaklarından yoksun çocukların topluma yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla Aziz Nesin tarafından kuruldu.
'Yenidoğan Çetesi' davasında son durum! Tutuklu sanıktan Fırat Sarı itirafı: "Ne derse onu yaptım"36 izlenme
Şanlıurfa’da bin kişilik işe 44 bin başvuru!129 izlenme
AKP’de istifalar durmuyor: 3 ilçe başkanı istifa etti104 izlenme
Ayçiçek yağına 3 ayda 3'üncü zam! "Zamların arkası gelecek mi?" sorusuna yanıt geldi34 izlenme
Yobazlar tarafından şehit edilen Kubilay ve arkadaşları anıldı45 izlenme
Devletin sosyal yardım parasını bakın nasıl kullanıyorlar!240 izlenme
15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için toplanarak faize yatırılan para azaldı!71 izlenme
Macaristan'ın kamu televizyonu M1, yayınını durdurarak Orban döneminde kanalda yer alan yalanlar nedeniyle özür diledi: "Yıllarca yalan söyledik. özür diliyoruz!"18 izlenme
Fahrettin Koca'ya 'yenidoğan' tepkisi! Attığı tweeti hemen sildi
30 öğrenciye cinsel istismarla suçlanan öğretmen göreve mi döndü?
Hafize Gaye Erkan'ın istifası borsayı etkileyecek mi? Ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan çok kritik analiz!
Türkiye vergileri kaldırmıştı: ABD ile ithalat arttı ihracat azaldı