Anasayfa1
06 Şubat 2020 ( 215 izlenme )
Reklamlar

30 öğrenciye cinsel istismarla suçlanan öğretmen göreve mi döndü?


Şırnak’ta, 30’u aşkın öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ve cinsel içerikli mesajlar attığı iddiasıyla açığa alınan Cizre Merkez Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı B.E’nin İstanbul’da bir okula atandığı öne sürüldü.



Şırnak'ta 30 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen müdür yardımcısı B.E’nin İstanbul'da göreve başladığı iddia edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan B.E., görevlendirilen müfettişlerin mağdur öğrencilerin ifadelerine başvurup hakkında hazırladıkları raporla Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Yüksek Disiplin Kurulu, B.E. hakkındaki yalnızca 1 yıl “kademe durdurma” cezasını uygun görmüştü. 

Şırnak Eğitim Sen Şubesi Başkanı Muzaffer Yıldırım, “Bu istismar olayında tekrar anlaşılıyor ki tacizci ve tecavüzcüler hâlâ korunmaktadır. 40 öğrenciye cinsel istismarda bulunan şahsa kademe durdurma cezası veriliyor. Sonra ödüllendirilerek İstanbul’a ataması yapılıyor. MEB diyor ki ‘taciz ve tecavüzün kanundaki yeri kademe durdurma’ ve bunu onaylıyor” dedi.

B.E. hakkında Cizre Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma ise sürüyor. Ancak dosyaya getirilen “gizlilik” kararı nedeniyle soruşturmanın hangi aşamada olduğu bilinmiyor.

http://www.krttv.com.tr/gundem/30ogrenciyecinselistismarlasuclananogretmengorevemidonduh26816.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İnce'den yeni Gül açıklaması 'Öyle bir şey demedim' ‘AVM rantı sevdası’ adalete diz çöktürdü! Durdurma kararı jet hızıyla iptal edildi! İsrail’in Gazze’de yaptığı hastane katliamının ardından skandal açıklama: "Biz mi yaptık bilmiyoruz" İmamoğlu’na vatandaş böyle dedi: "5 sene önce size oy vermedim ama bu sefer oyum size"