Yeni yıla girilmesiyle beraber elektrik faturasına art arda gelen gelen zamlar yurttaşların tepkisine neden olmuştu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu bugün yaptığı toplantıda tüketiciye yönelik enerji maliyetlerinin düşürülmesi ve arz güvenliğinin sağlanmasına yönelik bir karar aldığını duyurdu.
Yeniçağ'da yer alan habere göre EPDK'den yapılan açıklamada, artan elektrik fiyatları konusunda kanuni usullerin düzenlendiği bildirildi.
Kurumdan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Elektrik enerjisi fiyatlarının makul olmayan değerlere ulaşmasının önlenmesi, yaşanan kaynak maliyeti artışları nedeni ile üretim yapamayan santrallerin de arz güvenliğine katkısının sağlanması ve piyasanın sağlıklı ve kesintisiz işleyişinin sürdürülebilmesi için Kanunun verdiği yetki çerçevesinde Kurumumuzun alacağı önlemlerin usulü belirlenmiştir. Kanunun cevaz verdiği ölçüde 6 aya kadar önlem alması sağlanacaktır."
Beşiktaş'ta imam hatip ısrarı!109 izlenme
Erdoğan için 'Rabbim, benim ömrümü ona ver' demişti: Hayat pahalılığına isyan eden AKP'li ihraç ediliyor38 izlenme
AKP, ABD'deki altınları neden çekti?496 izlenme
Gizli ihaleyle 58 milyon liraya onarılan pist yine çatladı! Trabzon Havalimanı bir kez daha kapatıldı!56 izlenme
Gerçek rakamlar korkunç! Türkiye alarm veriyor!88 izlenme
Maliyetler yüzde 50 arttı, şeker fabrikaları zorda!114 izlenme
İllerden tek tek aynı haber geliyor! Yeni vaka alarmı!104 izlenme
Dövizli askerlik yapan Bilal Erdoğan: Terörün kaynağını kurutacağız!200 izlenme
Murat Çalık'ı ziyaret eden Vahap Seçer: "Hastalığın nüksetme riski oldukça fazla"
Papa, Hristiyanları birleştiren ayin için neden İznik'e geliyor?
"Barınamıyoruz" diyenleri yalancılıkla suçladı! 8 milyon öğrenciye 719 bin yatak!
CHP’den Mansur Yavaş'ı tehdit eden Bahçeli’ye yanıt! 'Vız gelir'