Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP'li Bolu Belediyesi'ne yönelik "irtikap" iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can'ın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınmıştı.
Tanju Özcan dahil 13 kişi, jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
Savcılık, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can ve Ali Sarıyıldız'ı, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.
Savcı, gözaltındaki diğer 10 kişiyi ise haklarında adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.
Hakimliğe çıkarılan Tanju Özcan ile Süleyman Can, hakimlik kararıyla tutuklandı. Hakimlik, diğer 11 kişi hakkında ise çeşitli adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına hükmetti.

Tanju Özcan, kararın ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Özcan, "İhtiyaç sahibi öğrenciye kaynak bulmaya çalışmak ağır cezalık suçmuş. Sulh ceza hakimi kararı açıklamadan 20 dakika önce tutuklandığımızı sosyal medyadan öğrendik. Türkiye’deki adaletin geldiği nokta bu. Benim korkacağımı düşünen varsa sakın hayal görmesin. Sevinenler kına yaksın. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner" açıklamasında bulundu.
Tanju Özcan ile yardımcısı Süleyman Can'ın tutuklanmasına karar veren Bolu 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin gerekçeli kararına Halktv.com.tr ulaştı.
Kararda, Bolu Belediyesi iştiraklerinden Bolu Bel A.Ş. ile reklam sözleşmesi imzalamaları için kentte faaliyet gösteren zincir marketlere baskı yapıldığı iddialarına yer verildi. Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Başkan Yardımcısı Süleyman Can’ın, görevlerinin sağladığı nüfuzu kullanarak market yöneticilerini sözleşme imzalamaya zorladıkları, aksi halde denetim ve idari yaptırımlarla karşılaşacakları yönünde baskı oluşturduklarına dair suç şüphesi bulunduğu belirtildi.
Kararda, sözleşme imzalamayan marketlere yönelik denetimler yapıldığı, bazı iş yerleri hakkında idari para cezası ve geçici kapatma kararları uygulandığı belirtildi. Bu kapsamda Türk Ceza Kanunu’nun 250. maddesinde düzenlenen “irtikap” suçunun unsurlarına ilişkin somut deliller bulunduğu ifade edildi.
Şüphelilerin kamu görevinden kaynaklanan nüfuzlarını kullanarak baskı oluşturdukları ve delilleri karartma ihtimallerinin bulunduğu değerlendirilerek, adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı kanaatiyle her iki ismin ayrı ayrı tutuklanmasına karar verildiği ifade edildi.
AKP’li Bozdoğan Belediyesi’nin ilk icraatı işçi kıyımı oldu!471 izlenme
Yavaş, Gökçek’in 26 bin 500 TL’ye aldığı fidanları ‘ibret olsun diye’ Kızılay’a dikti371 izlenme
Mimarlar Odası'dan kahreden açıklama! "Haber alınamayan 40-50 can var"62 izlenme
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: Erdoğan benimle görüşecekti Bahçeli engel oldu36 izlenme
Tarık Balyalı tarihe not düştü! “Hesap Sorulmalı” dedi İBB’de AKP dönemi yolsuzluklarını yazdı32 izlenme
Çay yakan vatandaşa cami vaat etmişti: Erdoğan'a memleketinde büyük isyan!29 izlenme
Katar Emiri'nin yetkilendirdiği firma açıkladı 'Uçan saray hediye değil, satın alındı !'43178 izlenme
İmamoğlu'ndan iktidar kanadından gelen kreş iddialarına videolu yanıt: "Gerçekler burada işte!"31 izlenme