Kral Abdullah bin Abdülaziz'in ölümü sonrası yas ilan ettiğimiz Suudi Arabistan, Türk düşmanı oldu. Suudi yönetimi, aleyhimizdeki tavırlarına yenilerini ekledi. TBMM'de milletvekillerine bilgi veren MEB Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Mekke ve Medine'de MEB'e bağlı 5 Türk okulunun, tüm girişimlerimize rağmen kapatıldığını açıkladı.
Ahmet Emre Bilgili, Suudi yönetiminin Türk öğretmenler ile eş ve çocuklarından, vergi aldığını da belirtti. Ve şu açıklamayı yaptı: “Mekke ve Medine'deki okullarımızı tüm girişimlerimize rağmen 2020 yılı sonunda fiilen kapatıldı. Tekrar açılması için çalışma yapılıyor. Bu ülkedeki öğretmenlerimiz ile eş ve çocuklarına, kişi başı konulan vergide muafiyet için de çalışıyoruz. 2019'dan bu yana öğretmenlerimizin çalışma, ikamet ve zorunlu sigorta giderleri de, Bakanlığımızca ödeniyor.”
İTHALAT YASAĞI GETİRİLDİ
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin ardından olayın ayrıntılarını ortaya çıkaran Türkiye'ye karşı tavır başladı. Türk mallarının ülkeye girişi engellendi. Suudi firmalara, Türkiye'den ithalat yasağı getirildi. Türk müteahhitlere iş verilmedi. Suudilere “Türkiye'ye gitmeyin” uyarısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Yunanistan ile tatbikat yapan Suudileri eleştirerek, “Yunanistan ile ortak tatbikata girmeleri bizi üzmüştür, böyle bir kararda görmek istemezdik'' demişti.

Türkiye'yi 2016'da ziyaret eden, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz El Suud'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Nişanı taktı.
Kılıçdaroğlu'ndan seçim güvenliği çağrısı '14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlerde her bir oy çok değerli. Herkesi buraya katılmaya davet ediyorum'32 izlenme
Eski muhtardan akılalmaz intikam! Kendisine oy vermeyenlerin yakınlarının mezarlarını taşıttırdı!107 izlenme
TBB'de bir istifa depremi daha! Tahkim Kurulu üyeleri Feyzioğlu'na tepki amacıyla istifa etti!78 izlenme
Fatih Portakal: Gerici kafalara gelsin #YaşasınCumhuriyet105 izlenme
15 kişilik bekçi kadrosuna bin kişi başvurdu!42 izlenme
İlber Ortaylı, arap sevicileri özetlemiş 'Adam kayırırlar, Rüşvet yerler, Hırsızlık üzerine giderler !'100 izlenme
E-nabız ihalesi bakan yardımcısının oğluna!32 izlenme
Görüntüler Erzurum'da bir liseden ! Eğitimin geldiği nokta...2176 izlenme