Suudi Arabistan'da daha fazla özgürlük isteyen kadınlar peçe zorunluluğuna tepkilerini sosyal medya üzerinden gösteriyor. Suudi kadınlar, "Peçe ayağımın altında" etiketiyle sesini duyurmaya çalışıyor.
Suudi Arabistan'da peçe takmaya karşı olan kadınlar sosyal medya üzerinden kampanya başlattı. "Peçe ayağımın altında" etiketi ile başlatılan kampanyaya destek verenler, sokağa peçe takarak çıkmak zorunda olmalarını eleştirdi.
DW Türkçe'nin aktardığına göre, bazı kullanıcılar, yere attıkları peçelerine bastıkları fotoğrafları paylaştı.
Suudi kadın kullanıcılardan biri yaşadıklarını Twitter üzerindeki paylaşımında şu sözlerle dile getiriyor:
"Peçemi çıkarmak istediğimde annemin bana tepkisi beni asla affetmeyeceği şeklinde oldu. Kararımın arkasında durdum, aylar süren duygu sömürüsü ve sözlü tacize katlandım."

Bir başka kullanıcı yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Peçe takmaya 12 yaşında başladım. Asla alışamadım. Gerçekten boğucu. Ortadoğu'daki güneşli hava işleri daha da zorlaştırıyor. Peçenin rahat olduğunu söyleyen kadınların yalan söylediğini ya da ciddi psikolojik sorunu olduğunu bu nedenle biliyorum."

Ancak sosyal medyadaki peçe kampanyasına karşı çıkanlar da var ve tepkilerini "Saygısızca" etiketi ile dile getiriyorlar.
"Peçe bizim seçimimiz. Özgürlükten bahsediyorsunuz, o zaman istediğimizi yapmamıza izin verin. Ülkemizi ve ailemizi seviyoruz. Yaptıklarım için özgürlüğe sahibiz. Siz bizim gardiyanımız değilsiniz. Takıntılı fikirlerinizi buradan çıkarın" yazarak tepkisini dile getiren bir kullanıcı onlardan biri.

Kadın hakları konusunda dünyanın en kötü karnesine sahip ülkeleri arasında yer alan Suudi Arabistan'da kadınlar, geçen ay da çarşaflarını ters giyerek eylem yapmıştı.
Veliaht Prens Muhammed bin Selman, geçen Mart ayında verdiği bir röportajda İslam'da çarşaf giyme zorunluluğunun olmadığını söylemişti. Prensin bu sözleri kıyafet zorunluluğuyla ilgili uygulamaların hafifletileceği beklentisi yaratsa da herhangi bir değişim olmadı.
Suudi Arabistan'da kadınlara henüz geçen Haziran ayında araba kullanma izni verilmişti. Kadınlar bir süredir, daha önce sadece erkek izleyicilere açık olan spor müsabakalarını da stadyumlarda takip edebiliyor.
https://www.abcgazetesi.com/dunya/suudikadinlardanpeceisyanipeceayagiminaltinda/haber117553
Fuhuş adasında ismi geçen Turabi Fırat Banu'nun kim olduğu açıkladı48 izlenme
A Jet’te büyük skandal: Mehmet Şimşek’in ailesi uçağı binsin diye profesörün biletini iptal ettiler!25 izlenme
Türk Diyanet Vakfı’ndan Suriye’ye 30 milyon liralık konut!42 izlenme
Sezgin Baran Korkmaz, Uğur Dündar’a dava açtı33 izlenme
İşe giden kadının yolunu bıçakla kesip tecavüz etmeye kalkıştı!94 izlenme
Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde bir askerimiz şehit düştü34 izlenme
Oğuz Murat Aci’nin babasından Eylem Tok ve oğluna: Adaletten, benden kaçacaklarını sandılar29 izlenme
Sessiz istila sürüyor! Binlerce kaçak mülteci Van’da da görüntülendi!52 izlenme
Yalanlara itibar eden Tuğba Ekinci’den, Ekrem İmamoğlu’na tehdit: ‘Kafayı atarlar, oturursun aşağı…’
AKP’li vekile göre vatandaş asgari ücretten mutluymuş!
Bütçesi kısılan İmamoğlu'ndan dev atılım! İBB'den elektrikli metrobüs devrimi
Her 10 şirketten 9'u uzaktan çalışma konusunu gündeme getiriyor