Suudi Arabistan ile Türkiye arasında yaşanan boykot gerginliği sonrasında ambargo uygulama tartışmasına bir yenisi daha eklendi. Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Kurumundan (SFDA) tarafından iletilen kararda, 15 Kasım 2020 itibariyle, Türkiye'den sığır eti ve ürünleri, koyun eti ve ürünleri, beyaz et ve ürünleri, balıkçılık ve su ürünleri, süt ve anne sütü alternatifi olan mamalar, yumurta ve ürünleri ile bal ve ürünlerinin Suudi Arabistan'a ithalatının durdurulduğu bildirildi.
Türkiye’nin Riyad Ticaret Müşavirliğinden alınan eposta mesajında, Türkiye'den gerçekleştirilen hayvansal ürünlerde ithalatın askıya alınma kararı,Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından ilgili ihracatçı birliklerine yazılı olarak iletildi.
Bloomberg HT'de yer alan habere göre,Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden gönderilen yazıda, " SFDA tarafından belirlenen ürünlerin Suudi Arabistan'a ihracatında 15 Kasım 2020 tarihinden itibaren veteriner sağlık sertifikası düzenlenmemesi gerekmektedir" denildi.
İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, konuyla ilgili olarak Bloomberg HT' ye yaptığı değerlendirmede, Ekim 2020 ihracatımızda Suudi Arabistan, 2 milyon dolarlık ithalatı ile ilk yirmi pazarımız arasında dahi yer almıyor” dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/suudiarabistandanturkiyeyeyeniambargo1790941
Canlı yayında gerginlik! Ersan Şen çileden çıktı!52 izlenme
İstanbul Çekmeköy’de askeri helikopter düştü! Vali Ali Yerlikaya: 4 asker şehit!178 izlenme
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: “Bu adamlar Külliye'ye birkaç kilometre mesafede, bu işleri devlete kafa tutarcasına yapabiliyorlarsa bu insanlardan her şey beklenir. Benim arabamı da takip etmişler”32 izlenme
Yüksek İstişare Kurulu üyelerinin maaşlarının ne kadar olduğu belli oldu96 izlenme
Van'da Kılıçdaroğlu izdihamı! Otobüs yollardaki insan yoğunluğundan zor ilerledi41 izlenme
İstanbul Atatürk Havalimanı yolcuya kapatıldı ama ayrıcalıklı 90 bin uçuş gerçekleşti!67 izlenme
IŞİD’liyle yolculuk eden İngiliz gazeteci yazdı: "Erdoğan'la araları bu yüzden iyi"43 izlenme
AKP'li Mücahit Birinci'den 'Milli Yas' talep edenlere hakaret!15 izlenme