Türkiye’nin en büyük süt ve süt ürünleri şirketleri arasında bulunan, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Abraaj Capital’ın şirketi Yörsan hakkında üç ay süre ile geçici mühlet kararı verildi.
Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararda 17 Aralık 2018 tarihinde şirket hakkında üç aylık geçici mühlet kararı verildiği belirtildi.
Şirkete süt veren bir alacaklı 400 bin liralık alacağı nedeni ile Yörsan’a yönelik ihtiyati haciz kararı aldı. Konuya ilişkin, şirket yetkililerinden ise herhangi bir dönüş olmadı. İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı en büyük 500 sanayi kuruluşu listesine de giren Yörsan’ın temeli 1964 yılında Yörükler Gıda Limited Şirketi olarak atıldı.
1984 yılında Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasını kuran Yörsan 4 yıl önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group’a satıldı. Ocak 2018 tarihli ticaret sicil gazetesine göre Yörsan’ın yüzde 96 hissesi Abraaj Grubu’nun kontrolündeki Dairy Fresh Süt Ürünleri Ve Gıda Yatırımları San. Ve Tic. AŞ’ye, kalan hisse ise Yörsan’ın üç kurucu kurucusundan biri olan Şerafettin Yörük’e ait.
Şerafettin Yörük ile Abraaj’ın davalık oldukları gündeme gelmişti. Bloomberg’in 3 ay önceki haberine göre Yörük, ‘adil olmayan sermaye artırımlarıyla şirketteki hisselerinin yüzde 20’den yüzde 3’e inmesine neden olunduğu’ gerekçesi ile yargı yoluna gitmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yorsankonkordatoilanetti2807055/?fbclid=IwAR19QGhsWcKoL58RatSBMEoudiTfo3mpnZZyLFGdk1WFbQmE4lwJ4Pz9Yg
Çataklı'nın kardeşinin dosyasını kapatan savcıya atama34 izlenme
LPG’ye büyük zam! Zam pompa fiyatına da yansıyacak!38 izlenme
Bulanık görme Nedir? Çeşitleri nelerdir? Nasıl tedavi edilmelidir?39 izlenme
Suriyeli iki grup şehrin ortasında birbirine girdi, ortalık savaş alanına döndü!38 izlenme
Atatürk, borç almadan Türkiye’yi 2 kat büyüttü48 izlenme
Erzincan'daki maden faciasında göçük altında kalan işçiler sondalama yöntemiyle aranıyor79 izlenme
Sapık şeyhin müritlerinin ifadeleri ortaya çıktı: 'Seni tam Müslüman yapacağım' diyerek...85 izlenme
Erken seçim için ilk sinyal: 18 Haziran’a sınav koydular49 izlenme
Kırklareli Müftüsü: Atatürk dinsiz ise biz neyiz?
Özgür Demirtaş’tan 2024 tahmini: "Çok zorlu bir yıla giriyoruz"
Sağlık Bakanlığı, corona tablosunu paylaştı: Vaka sayısı 306.302’ye, can kaybı da 7.639’a yükseldi!
Bakan Koca açıkladı: Türkiye'deki toplam vaka sayısı 61 bin 49, toplam vefat sayısı da 1296 oldu!