CHP'de Kasım 2023'te yapılan kurultayın iptali istemiyle açılan dava öncesi, parti içindeki siyasi hareketlilik hız kazandı. Dava, 30 Haziran’da görülecek.
Kasım ayındaki kurultayda Özgür Özel, 812 delegenin oyuyla genel başkan seçilmiş; 536 oy alan önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise koltuğunu kaybetmişti.
Ancak söz konusu kurultayın usulsüz olduğu iddiasıyla açılan davada, mahkemeden “mutlak butlan” kararı çıkabileceği öne sürüldü.
Bu durumda kurultay tamamen geçersiz sayılabilir ve Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olabileceği iddiaları gündeme geldi.
Kılıçdaroğlu’nun “mutlak butlan” açıklaması, iktidar medyasında geniş yankı buldu.
İktidara yakın gazetelerden Yeni Şafak ve Yeni Akit, Kılıçdaroğlu’nu birinci sayfalarına taşıdı. Yeni Akit, manşetinde “Bay Kemal’in ayak sesleri” ifadesini kullandı. Yeni Şafak ise “Kılıçdaroğlu: 30 Haziran'dan sonra görüşelim” başlığıyla yer verdi.


Sözcü
AKP’li belediyeden AKP’li isme 493 milyonluk ihale47 izlenme
Sanayide kan kaybı sürüyor: Son 9 ayın en sert düşüşü25 izlenme
Cumhuriyet'in 100. yılına özel 'hatıra para' neden madeni 5 TL olarak basıldı?42 izlenme
Aykut Erdoğdu devletten alacaklı çıktı: Gerekçesiz tutukluluk sürecinde bütün ihtimalleri yattı19 izlenme
Gazetecileri ve muhalifleri izleyen casus yazılım Türkiye’de de tespit edildi!43 izlenme
Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı geliyor42 izlenme
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu Saray'ın hışmını çekecek! "Dolar garantili sözleşmeler TL'ye çevrilsin"39 izlenme
Bolu'da Atatürk görsellerine soruşturma!38 izlenme