Türkiye’de Suriyeli ve sığınmacı sorunu her gün artarak devam ediyor. Sığınmacı sorununun ekonomik ve demografik boyutu bir yana asayiş olarak da katlanarak büyüyor.
Son olarak Şanlıurfa’da büyük bir olayın adeta eşiğinden dönüldü.
Suriyeli bir grup lüks araçlarıyla konvoy yaparak sokaklarda gezdi.
Suriye bayrakları açan grup dolarlar da göstererek vatandaşı kışkırtmak için adeta elinden geleni yaptı.
Novada Park mevkisinde saat 23:00 civarında gerginlik had safhaya yükseldi.
Yapılan konvoy ve açılan bayraklara bazı Urfalı gençler tepki göstererek “Ülkemizde bu bayrağı açamazsınız” diyerek konvoyun önünü kesmeye ve araçlara vurmaya çalıştı.
Olayları dönülmez bir noktaya gelmeden önce bir polis ve bekçiler engellemeye çalışırken sonrasında olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.
Polis bazı vatandaşları biber gazı ile müdahale ederek uzaklaştırmaya çalıştı.
Bir süre devam eden gerginliğin ardından polislerin de yardımıyla konvoy bölgeden uzaklaşırken, vatandaşlar da olay çıkarmadan dağıldı.
Göç İdaresi Başkanlığı’nın 23 Haziran 2022 tarihli verilerine göre yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip Şanlıurfa’da kayıtlı Suriyeli sayısı 385 binden fazla. Öte yandan Şanlıurfa en çok Suriyeli bulunan 4. şehrimiz.
Yeniçağ
Yeni harcama rekoru! Erdoğan’ı bir gün korumanın bedeli 2,6 milyon TL
Halk döviz kurunu endişeli gözlerle takip etti: "İpin ucu kaçtı, halimiz kalmadı"
Erzurum'da '6 aylık geçici iş' için mülakat izdiham yaşandı !
Kirasını ödeyemeyen oraya akın ediyor! Başvurulara yetişemiyorlar
Borsa İstanbul paylarının Katar’a kaça satıldığı bilinmiyor!
CHP'li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Bakanlığın kararına isyan etti: "Belediyenin malına çöktürtmem!"
TÜİK iş gücü endekslerini açıkladı: Enflasyon patronu da işçiyi de yedi sanayi zorda!
Erdoğan'a hakaretten rekor ceza: 12 yıl 3 ay
Etin tadını unutan yumurtaya da veda edecek! Bu fiyatı duyan pazarın önünden geçmez
Berat Albayrak '15 Temmuz'u önceden bildiğini' her konuşmasında farkında olmadan bakın nasıl belli ediyor!
Ekonomist Murat Kubilay, doların yükselişinde korkutan senaryoyu açıkladı: "Son virajdayız"
Kılıçdaroğlu: Erdoğan’ı çağıracak ve soracak yürekli bir savcı arıyorum
Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na açtığı 'tape' davasında oğlu ile arasında geçen “sıfırlama” konuşması delil olarak sunuldu!
SON DAKİKA: Gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel hakkında tahliye kararı!