ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFI
Üzerinde Arapça ‘Büyük Mersin Belediyesi Seçim Pusulası' yazan pusulada, Büyükşehir için, Cumhur ittifakı adayı MHP'li Hamit Tuna'ya ve Akdeniz İlçesi için de AKP adayı Mustafa Gültak'a oy verilmesi tarif ediliyor. Pusulada adayların yanında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın fotoğrafının da yer aldığı görülüyor.
Mersin'in Akdeniz ilçesi Kültür Mahallesi 4307 sokakta yaşayan L.Ç. isimli vatandaş, oy pusulasını bir tesadüf eseri bulduğunu söyleyerek, “Oturduğumuz apartmanda ikameti görünen ancak başka yerde oturan bir arkadaşımın posta kutusunda bir zarf olduğunu görünce açtım. Zarfın gönderici kısmında gönderen yazılmamıştı. Sadece alıcı Suriye uyruklu kişinin ismi yazılıydı. Merak edip açınca, üzerinde üst kısmında Arapça yazılı oy pusulası fotokopisinde hangi partiye ve adaya oy verileceği yazıyordu” dedi.
Arapça oy pusulası örnekleri sosyal medyada günün konusu oldu. Birçok vatandaş olaya tepki gösterdi.
3 BİN FARKLA AKP KAZANDI
Türkiye'de resmi rakamlara göre 3 milyon 618 bin 624 Suriyeli bulunuyor. 3 buçuk milyon Suriyeli'den şimdiye kadar 79 bin 820'si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabul edildi. 53 bin 99 Suriyeli oy kullandı. Mersin'de ise yaklaşık 300 bin Suriyeli bulunuyor. Bunlardan 6 bininin T.C. vatandaşlığına geçtiği ve 4 bininin seçimlerde oy kullandığı öğrenildi. Akdeniz İlçesi'nde AKP adayı seçimi 3 bin 815 oy farkla kazanmıştı.
Türk ihracatçılar, İsrail'le ticaret yasağını delmenin yolunu arıyor37 izlenme
Yunus Emre Vakfı’na naylon fatura soruşturması: Eski vakıf başkanının oğlu gözaltında31 izlenme
Sedat Peker dosyayı açtı: 'Fişinin çekildiği' iddia edilen Burhan Kuzu böyle yalvarmış!54 izlenme
‘Emeklilerin banka hesaplarına inceleme’ iddiasına açıklama15 izlenme
MHP'li isim zehir zemberek sözlerle istifa etti15 izlenme
Fiyatlarda İmamoğlu depremi: İstanbul'da enflasyon 10 ay sonra ilk defa hızlandı67 izlenme
'Üretmeyen toplum, yok olmaya mahkumdur' diyen Zümran Ömür, izlenme rekorları kırıyor !638 izlenme
Balıkesir’de isyan: Böyle bir adalet ve böyle bir hukuk olur mu?431 izlenme
Kütüphaneyi yıktılar, camiyi genişlettiler!
'Bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum' demişti: TÜİK Başkanı Sait Dinçer görevden alındı, yerine Erhan Çetinkaya getirildi!
Türkiye eski güzeli ve doktor Mahmure Ana’nın mirası itfaiyecilere kaldı
Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan 5 TL'lik madeni hatıra parasında AKP propagandası