Hayat pahalılığının zirvede olduğu, vatandaşların ekonomik kriz ve yoksullukla mücadele ettiği Türkiye'de, bir sabah daha 'zam yağmuru' ile başladı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, gelen zamlara sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Karabat, Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:
ŞİMŞEK’İN RASYONEL ZEMİNİ, HALKIN CEBİNİ BOŞALTMAKMIŞ
1) AKP’nin kurtarıcı olarak getirdiği Mehmet Şimşek ne demişti?
“Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır.”
Vergileri şimşek gibi yağdırmaktan başka bir şey yapmıyor.
2) Rasyonel zemin kamuda israfı bitirmek, hukukun üstünlüğü ve şeffaflıktır.
Şimşek bunların hiçbirini yapmadığı gibi, üstüne TÜİK eliyle enflasyon verisinin manipüle edilmesine de destek oluyor.
Halkın soygunu tam olarak burada başladı.
3) Haziran’da TÜİK enflasyonu %3,92 açıkladı. Halkın gerçek enflasyonunu ölçen ENAG’a göre ise %8,54 oldu. Yalan veriler ile enflasyon ile mücadele edilemez. Zamanında Arjantin ve Yunanistan yaptı ve ekonomik yıkımdan kurtulamadılar. Şimşek bunu bilmiyor olamaz.
4) Şunu hatırlatmak isterim:
Enflasyon, adı konmamış vergidir.
Şimşek işte bu politikayı uyguluyor!
Enflasyon verilerinin önemini ayrıntılarıyla şu makalemde anlatmıştım
5) Akaryakıta, araçlara, pasaporta, KDV’ye, ÖTV’ye, tuvalet kağıdına yani iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Gelmeye de devam edecek.
Yakında elde kalan son kamu varlıklarının satışını da görebiliriz. Çünkü IMF’siz IMF programı uygulanıyor.
6) İhracat ve ithalatta gerileme başladı. Sanayinin çarkları yavaşlıyor. Bu kadar vergi ve yüksek faizli finansman maliyetleri ile enflasyonun gerilemesi söz konusu değil. Tekstil ve hazır giyim sektörlerinde işten çıkarmalar başladı.
Türkiye Yüzyılı dedikleri işte bu!
7) AKP’nin herhangi bir ekonomi programı veya reform planı yok.
Şimşek öncülüğünde halkın hem cebi boşaltılıyor, hem de işsizliğe mahkum ediliyor.
Yandaşların beslenmesi ve kamuda israf, şatafat son sürat devam ediyor.
KRT
İsrail kara harekâtına mı hazırlanıyor? Gazze sınırında sıcak saatler29 izlenme
Sokak röportajında konuşan eski MHP'li açtı ağzını yumdu gözünü ‘MHP'liyim demeye utanır vaziyete geldim. Sonuna kadar Kılıçdaroğlu’45 izlenme
Vekilin yeğenine alenen peşkeş çekmişler: Askeri mont yolsuzluğu30 izlenme
Erdoğan aşığı isim isyan etti, hükümeti istifaya çağrdı! "Bitirdiniz memleketi"46 izlenme
Daltonlar çetesi üst düzey yöneticilerinden Caner Koçer'in İspanya'da öldürüldüğü iddia edildi121 izlenme
CHP otobüsü silah sayıldı! CHP'nin otobüs şoförüne 13 yıl hapis istemi19 izlenme
İstanbul'da silahlı saldırı! 1'i ağır 3 yaralı!19 izlenme
Yaşlı kadın: "Deniz Gezmiş'lerin arkadaşları ile beraberliğim var, gördüm. Onlar ayağa kalktığı zaman biz onları yadırgıyorduk Amerika ile uğraşıyorlar diye. Şimdi bakıyorum onlar doğru söylüyormuş"29 izlenme