Suriye'de cihatçı silahlı teröristler, İdlip'ten yola çıkarak önce Hama ve Humus daha sonra Şam'da kontrolü ele geçirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkeden uçakla ayrılırken, Suriye Başbakanı Muhammed Gazi elCelali ise, “Suriye’de halkın seçeceği bir hükümetle çalışmaya hazırız" mesajını vermişti.
Araştırmacı ve yazar Faik Bulut, Suriye’de yaşanan son gelişmeleri Namık Koçak’ın sunduğu ‘Forum Hafta Sonu’ programında değerlendirdi.
Bulut, Suriye’nin haritasında parçalanma olacağını ifade etti.
Bulut’un değerlendirmesinden öne çıkanlar şöyle:
Haritada bir parçalanma olacağı çok açık. Türkiye kazanmış sayılır.
Bu durumda, görünen o ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir müddet sonra Emevi Camii’ne gider. Oraya gider diye düşünüyorum. Gitmese bile, bir dönem Ecevit ile Erbakan’ın malum harekat sonrası ‘Kıbrıs Fatihi’ diye anıldıklarını biliyorum. Erdoğan’ın en basit şekilde konuşursak hem içeride, hem dışarıda ‘Şam Fatihi’ diye bir algı yaratılacaktır. Böyle işlenecektir.
Tele1
Siyanürlü toplu ölümler ne anlama geliyor? ‘Var olan travmalar dalga dalga yayılarak toplumsal travmaya neden oluyor’95 izlenme
Seçim Sonuçlarını Türkiye'de Yaşamayanlar Belirledi!31 izlenme
İzmir’de durum kötü: Torbalı Belediye Başkanı yurttaşlardan yardım istedi92 izlenme
AKP'li belediye 'tasarruf' için toplu taşıma hatlarını kaldırdı!183 izlenme
Maseratili polis olayında yeni detaylar! ‘Bakanlık onaylı zayıflama çayı’ yalan çıktı35 izlenme
Omerta yasası devreye mi girdi? Olcay Kılavuz 'ben kimseye röportaj vermedim' dedi54 izlenme
Acemoğlu: "Türkiye birçok ülkeden daha hızlı yaşlanacak"13 izlenme
Fiyatları karşılaştırıp isyan etti: "Gübre 2 bin 140 liraydı, şimdi 29 bin lira olmuş"28 izlenme