Suriye'de Beşar Esad yönetiminin aralık ayında cihatçı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) öncülüğündeki silahlı gruplar tarafından devrilmesi sonrası tansiyon son günlerde fırladı.
İngiltere merkezli İnsan Hakları Gözlem Evi (SOHR), son iki günde yeni yönetime bağlı ordu ve diğer silahlı grupların 340'tan fazla sivili kaylettiğini aktardı.
SOHR yetkilisi Rami Abdulrahman, kurbanların yargısız infazla öldürüldüğünü belirtti.
Suriye İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak ise resmi haber ajansı SANA'ya, Lazkiye ve çevresindeki operasyonlarda "bazı bireysel ihlaller" yaşandığını savundu.
Esad yönetiminin güçlü olduğu sahil kenti Lazkiye'de önceki gece yeni yönetimin ordusu ile Esad destekçileri arasında ağır çatışmalar yaşanmıştı. Çatışmalarda 70'ten fazla kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı bildirilmişti.
Suriye ordusu, olayların ardından eski yönetimin güçlü olduğu bölgelerde operasyon düzenliyor. Son olarak Esad'ın memleketi Kardaha'da da operasyon başlatıldı.
Humus, Lazkiye ve Tartus'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Nefes
Mahkemeden Atatürk’e ağır hakarete skandal karar!652 izlenme
Bu pazar seçim olsa hangi parti birinci çıkıyor? Anket sonuçları geldi28 izlenme
Gazeteci Serdar Akinan serbest bırakıldı33 izlenme
Gaziantep'te büyük skandal! Tam bin 605 çocuk anne...64 izlenme
Bu masaya oturan aç kalkmıyor, para ödemiyor ! Elazığ Karakoçan'da 'insanlık masası'177 izlenme
Ekonomistler faiz kararını yorumladı: "Borçluların canı yanacak"41 izlenme
Kur korumalı mevduatın bütçeye maliyeti belli oldu: Kara delik büyüyor!31 izlenme
Araç muayenesinde kartlı soygun27 izlenme