Home
11 Aralık 2017 ( 186 izlenme )
Reklamlar

Sudan'da 'pantolon' suçlaması: 24 kadın kırbaç cezası ile karşı karşıya

Sudan'da yaşayan 24 kadın pantolon giydikleri için "ahlak dışı davranış" sergilemekle suçlanıyorlar. Kadınlara kırbaç ya da para cezası verilebilir.

Sol'da yer alan habere göre, Sudan'ın başkenti Hartum'un yakınlarında kapalı bir mekanda gerçekleşen partide pantolon giydikleri gerekçesiyle 24 kadın "ahlak dışı davranış" sergilemekle suçlanıyorlar.

Her yıl birçok kadının "ahlâk dışı davranış" nedeniyle ülkede gözaltına alındığı ya da kırbaçlandığı ve kanunların keyfi uygulamalara açık olduğu biliniyor.

Sudan'da geleneksel olarak kadınlar uzun ve bol etekler giyiyor.

Kadınların pantolon giydikleri için, 40 kırbaç ve/veya para cezasıyla karşı karşıya oldukları belirtiliyor.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/883701/Sudan_da__pantolon__suclamasi__24_kadin_kirbac_cezasi_ile_karsi_karsiya.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan'ın CHP'de liderlik değişikliğine ilişkin ilk yorum: "Al birini vur ötekine" Bir iddianame daha: Seçil Erzan için istenen hapis cezası 285 yıla yükseldi Kurultay sonrası ilk miting! Özgür Özel asgari ücret teklifini açıkladı "ABD'de Bilal Erdoğan'a da soruşturma açılma ihtimali var!"