Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Şubat ayı işgücü verilerini yayımladı.
Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde dar tanımlı işsiz sayısı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 109 bin kişi azalarak 3 milyon 78 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puan azalarak yüzde 8,7 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,3 iken kadınlarda yüzde 11,3 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerin sayısı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 147 bin kişi artarak 32 milyon 423 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puan artarak yüzde 49,3 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 66,5 iken kadınlarda yüzde 32,5 olarak gerçekleşti.
İşgücü 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 38 bin kişi artarak 35 milyon 501 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise aynı seviyede kalarak yüzde 54,0 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,7 iken kadınlarda yüzde 36,6 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,8 puan azalarak yüzde 15,6 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 13,4, kadınlarda ise yüzde 19,6 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 0,2 saat artarak 43,5 saat olarak gerçekleşti.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre 1,9 puan azalarak yüzde 24,5 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 16,3 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 17,6 olarak tahmin edildi.
İşsizlikte dar tanımlı oran ile geniş tanımlı oran arasında 15,8 puanlık fark oluştu.
Sözcü
Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan tutuklandı32 izlenme
Danıştay iptal etti, Milli Bayramlar okullara geri döndü!47 izlenme
Bir askeri alan daha ranta kurban gidecek20 izlenme
Erdoğan, 2016’dan bu yana yüzde 25’lik destek kaybetti!118 izlenme
Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter: "Gerçekler bir gün ortaya çıkacak"23 izlenme
Habur rezaletinde emri kim verdi?296 izlenme
Gazday Genel Müdürü: "5 günlük gaz kaldı"53 izlenme
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında şaka gibi gelişme: Yurt dışına kaçtılar yurt dışına çıkış yasağı verildi53 izlenme
Ayhan Bora Kaplan, yakalandığında mermi namluda hazırmış!
Eylem Tok’un firari oğlunun karıştığı kazada 10’uncu kişi kim? Aile dilekçe verdi
Genel seçimleri en doğru bilen şirketten flaş yerel seçim tahmini: AKP'nin en büyük zaafını açıkladı
AKP'li üyenin sözleri İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'ni karıştırdı, AKP'li ve CHP'li üyeler arasında arbede çıktı!