Metropoll Araştırma Şirketi’nin yaptığı 'Türkiye’nin Nabzı Aralık 2019' anketine göre AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranı son bir ayda yüzde 48,4'ten yüzde 43,7’ye düştü. Cumhurbaşkanı'na görev onayı vermeyenlerin oranı ise yüzde 41,7'den yüzde 42,2'ye yükseldi.
Metropoll’un araştırmasına göre, AKP'lilerin yüzde 87,9’u Erdoğan’a onay verirken, MHP seçmeni yüzde 52 ile ikinci sırada yer aldı. Erdoğan’a görev onayında en düşük destek ise yüzde 1,3 ile İYİ Parti ve yüzde 6,6 ile CHP seçmeninden geldi.
Diğer partililerin yüzde 25’i de aralık ayı için Erdoğan’ı onayladıklarını ifade etti.

Aralık’ta bütün partilerin Erdoğan’a verdiği “görev onayında” bir düşüş yaşanırken, HDP seçmeni son bir ayda yüzde 2,5’lik seviyesinde cumhurbaşkanına olan desteklerini artırdı. AKP seçmeninin son bir ayda Erdoğan’a olan desteğinin azalması ise dikkati çekti. Öte yandan Cumhur İttifakı’nda yer alan MHP seçmeninin Erdoğan’a verdiği onay oyunun yüzde 79,2’den yüzde 52’ye düştüğü tespit edildi.
Metropoll’un araştırması ayrıca, 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi’nden bu yana Erdoğan’a olan desteğin yüzde 67,6’dan yüzde 43,7’ye düştüğünü ortaya koyuyor.


Libya'ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda 325 oyla kabul edildi. Tezkereye 184 ret oyu verildi. Türkiye kamuoyunun konuya bakışını inceleyen Metopoll, vatandaşlara, "Türkiye’nin Libya’ya asker göndermesini onaylıyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Onaylarım diyenlerin oranı yüzde 37,7, onaylamam diyenlerin oranı ise yüzde 49,7 oldu.

https://www.birgun.net/haber/erdogan2016danbuyanayuzde25likdestekkaybetti282689
AKP'nin bir kalesi daha yıkılıyor!20 izlenme
Bakanlığa tam 2.5 kat daha fazla fiyata dezenfektan satmış!54 izlenme
İmamoğlu’ndan iktidarı kızdıracak sözler: "Göreceksiniz, on milyonlarca fark yiyecekler"26 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği'ne bir ihanet daha!46 izlenme
Seçimden 2 gün önce ortaya çıkmıştı! Antalya'da 'ses kaydı' operasyonu!369 izlenme
Kızılay’ın Pendik’teki kamp arazisi imara açılıyor34 izlenme
Dış Ticaret Açığı Yılın Rekor Rakamıyla 14,3 Milyar Dolara Çıktı26 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinde 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildi.34 izlenme