Kurban Bayramı öncesi Ulaştırma Bakanlığı, karayolları ve köprülerden geçişlerin bedava olduğunu açıkladı. Ancak Yap İşlet Devret (YİD) modeliyle yapılan köprü ve otoyollar bu kapsamın dışında. Bunun yanı sıra devlet faturayı yine halka kesiyor.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ1915
2022 yılında açıldı. Yıllık 16 milyon 425 araç için Hazine garantisi bulunuyor.
Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Bütçesinin yüzde 26'sı olan 36 milyar lirayı garanti bedellerini ödemek için kullandı. 2023 bütçesinden de köprü, otoyol ve tünelleri işleten müteahhit firmalara 53 milyar 650 milyon TL garanti ödemesi yapılacağı öngörüldü.

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ
İstanbul Boğazı'nın 3. köprüsü 2016'da açıldı. Yıllık 49 milyon 275 bin araç garantisi var.
CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, KGM'nin 2022'de vatandaştan topladığı ücretlerle bir yıllık gelirinin 3.6 milyar TL'ye ulaştığını söyledi. Akdoğan “Ekonomik kriz nedeniyle adeta canından bezen yurttaş dışarı parasız adım dahi atamaz hale getirildi. Bir avuç zenginin servetine kamu kaynaklarıyla servet katan iktidar, yoksul yurttaşa sırtını döndü” açıklamasını yaptı.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ
2016'da hizmete girdi. Yıllık 4 milyon 800 bin araç garantisi verildi.
CHP'li Umut Akdoğan, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde otoyol, tünel ve köprülerde kaç araçlık garanti verildiğini ve taahhüt edilen geçiş garantisi bedelini sordu.

Umut Akdoğan
Köprü ve otoyollarda binek otomobil ve yük taşıyan kamyon gibi araçlar için ayrı ayrı ücretler alınıyor. Ayrıca ücretlendirme kat edilen mesafeye göre artış gösteriyor.


Haydarpaşa ihalesine katılmak isteyen İBB'ye Ulaştırma Bakanlığı'ndan skandal cevap!99 izlenme
Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanlığını da Meclis çoğunluğunu da kaybediyor!42 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Hasta sayısı 487.912’ye, can kaybı 13.373’e yükseldi!93 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan ‘Biz sizin faturanızı ödeyelim’ diyen AKP’lilere sert cevap!42 izlenme
Tüp Bebek Nedir? Tüp Bebek Tedavisi20 izlenme
İlçede 30 gündür corona vakası yok, hasta sayısı sıfırlandı!85 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yapılan operasyonun detayları ortaya çıktı176 izlenme
EPDK’dan elektrik tedarik tarifesinde yeni karar34 izlenme
15 yıl krediyle alınan evler yıkıldı: Borçlar nasıl ödenecek?
Seçim yaklaştı, AKP iktidarı gizli ihalelere hız verdi
Meclis'te "mangal partisine" emekliden tepki: "Muhteşem, bizimle dalga geçmek. İçim kan ağladı. Ben dudağımın kanını emdim, onlar mangal yaptı. Allah'tan reva mı?"
Rusya, Ukrayna’nın Polonya sınırındaki Lviv kentine saldırı gerçekleştirdi!