Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Baş Danışmanı Nuşirevan Elçi, 11 ilde yıkıma neden olan depremlerden etkilenen vatandaşların sorunlarının haftalar geçmesine rağmen devam ettiğini ifade etti.
Deprem sonrasında kurtarma ve yardım konularında ciddi eksiklikle yaşandığını anımsatan Elçi, “Depremin üzerinden günler geçmesine rağmen hala çadır ulaştırılmayan depremzede vatandaşlarımız var. Bırakın çadırı konteyner verilmeliydi vatandaşlarımıza. İklim şartları vatandaşlarımızı olumsuz etkiliyor. Çadırlarda kalan yurttaşlarımız yağmur ve soğuk nedeniyle zor günler yaşıyor” dedi.
Depremzedelerin yaralarını sarması gereken Kızılay’ın yardımlarla değil skandallarla gündeme geldiğine işaret eden Elçi, Kızılay’ı eleştirenlerin iktidar mensupları tarafından hakaretlere maruz kaldığını anımsattı. Deprem bölgesi için ‘terlik’ isteyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştiren Elçi, “Madem vatandaşımıza kahvaltılık verilemiyor, terliğe, eşofmana ihtiyaçları var; devletimizin kurumları bu ihtiyaçları karşılayamıyor mu? Türkiye Tek Yürek adıyla düzenlenen bağış kampanyasında bir gecede 115 milyar lira toplandı. Bu para nerede?” diye sordu.
CHP’li Elçi, liyakatsız ellerde yönetilen Türkiye’de seçimlerden sonra büyük bir anlayış değişikliği yaşanacağını vurguladı.
halktv.com.tr
Pakistanlı sapıklar yeniden ortaya çıktı! Metroda kadınları taciz etti, kameraya silah salladı36 izlenme
Rojin’in telefonunun şifresini İspanyollar kıracak8 izlenme
Narin Güran cinayetinin seyrini değiştirecek ses kayıtları dava dosyasına girdi!67 izlenme
AKP'nin seçim kampanyaları İsraillilere emanet! Apar topar sildiler25 izlenme
AKP'de yeni kriz! Parti içinden Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'ye istifa çağrısı!29 izlenme
Ensar Vakfı yöneticisi İsmail Şirin, AKP'li Üsküdar Belediyesin’den 4,4 milyon lira bedelle beraber 33. ihalesini aldı!28 izlenme
Fiyatlarda İmamoğlu depremi: İstanbul'da enflasyon 10 ay sonra ilk defa hızlandı60 izlenme
CHP'li Engin Altay ‘329 kayıp başvurusu var, sahillerden ceset toplanıyor, bunu Türkiye’nin bilmesi lazım’118 izlenme
Erdoğan’ın o tanımına sanatçılardan tepki! "Sanatçı değil şakşakçı istiyor"
Pazar esnafı vatandaşın halini özetledi "Akşam çarık çürükleri toplayıp eve götürüyorlar"
Dr. Serdar Savaş 'Yasağı lütfen 14 güne çıkarın, bu bizim son şansımız !'
Bakan Dönmez'den 'doğalgaz zammı' savunması! "Ekonomiyle ilgisi yok"