Tv100’de yayınlanan “Eşit Ağırlık” programında, Prof. Dr. Ersan Şen ile Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu arasında, gündeme getirilen “sosyal medya düzenlemesi” konusunda tartışma yaşandı.
Sosyal medya düzenlemesinin, düşünce özgürlüğünü kısıtladığını söyleyen Ersan Şen şöyle konuştu:
“Diyelim Merkez Bankası diyor ki benim rezervim şu kadar. Bilim insanı çıkıp diyor ki Merkez Bankası şuan negatifte. Sen de dedin ki, sen burada bir bilgiyi gerçeğe aykırı kullandın, hop seni göz altına aldı.”
Şen’in bu sözlerine Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu, “Hayır hocam bu olmaz. Az önce metni okudum. Yayılan bilginin toplumda infial yaratması lazım. Toplumda infial yaratmadığı sürece istediğiniz bilgiyi yayın” diye konuştu.
Prof. Şen ise, Bektaşoğlu’nun bu açıklamalarına “Şarkıcı Gülşen, halk arasında infial oluşturmadan 4 ay önce söylediği sözler nedeniyle tutuklandı” sözleriyle cevap verdi.
Hacıbektaşoğlu ise “Gülşen’in tutuklanması yanlış. Fakat bunun konumuzla bir alakası yok hocam. Gülşen’in tutuklanması yanlış tabii ki” dedi.
Gerçek Gündem
Tasarruf tedbirleri saraya uğramadı: Harcamalar rekor kırıyor, saraya bütçe dayanmıyor!
İşte araç saltanatı!
Şahan Gökbakar Roblox’un kapatılmasıyla dalga geçti: “Acaba telefon gelmeden, sürpriz olarak şu Twitter’ı da mı kapatsam. Helal olsun bak ben demeden kapattılar desin. Belki terfi merfi”
Kiev’de sürpriz görüşme! ‘Putin itibar kaybetti’
İtalyan Başbakanı Meloni, Libya'dan göçün durdurulması için Erdoğan'dan yardım istedi
Yabancı çalışanın asgari ücreti fırladı: En düşük maaş 20 bin TL'yi geçti
AKP’li eski vekil, Anayasa Mahkemesi üyeliğine atandı!
TBMM'nin İliç raporunda kritik detay: Cezaların artırılmasını istediler
AKP'li çiftçinin büyük pişmanlığı 'Ellerim kırılsaydı da AKP'ye oy vermeseydim!'
Çiftçi kan ağlıyor, Tarım Bakanı Pakdemirli vekillere hediye dağıtıyor!
Sedat Peker ve Süleyman Soylu'nun bahsettiği cinayetten kim çıktı?
Bir ilde daha ekmeğe zam! 7.5 TL oldu
Doğukan Çep “boğaz kesme” işaretiyle aileyi tehdit etti, Sinan Ateş’in ablası tepki gösterdi: “Sıradaki biz miyiz?”
Diziye konu oldu, Z kuşağı arasında yayılıyor: Mimar Ece Gürel'in ölümüyle gündeme geldi