İstanbul Çekmköy'da düşen helikopterin kullanım süresinin daha önce tartışma konusu olduğu ortaya çıktı. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, geçen Kasım ayında aynı tip helikopterin kaza yapması sonucu Milli Savunma Bakanlığı'na ‘helikopterleri TSK envanterinden ne zaman çıkaracaksınız?” diye sormuş, Bakanlık “2032 yılına kadar kullanılacak” yanıtı vermişti.
Emir, Sözcü'ye yaptığı açıklamada “Daha kaç kere canımız yanacak?” diye sordu.
Geçtiğimiz Kasım ayında Sancaktepe'de yine aynı tip helikopterde 5 askerimizie zaman şehit verdiğimiz kazanın ardından CİMER aracılığı ile Milli Savunma Bakanlığı'na yönelttiği UH1 tipi helikopterlerin TSK envanterinden ne zaman çıkarılmasının planladığı sorusuna “bu sürecin 2015 yılından başladığı ve 2032 yılına kadar süreceği” yanıtının verildiğini hatırlatan Emir, “ Daha kaç ocak sönecek?” dedi.
Son 3 ay içinde aynı helikopter yüzünden 9 askerimizi şehit verdiğimizi, sicili bozuk bu helikopterleri kullanma ısrarının artık hiçbir şekilde açıklanamayacağını ifade eden CHP'li Emir, “ Başta ABD olmak üzere dünya üzerinde pek çok ülke bugün bu tip helikopterleri emekliye ayırmıştır. Her ne kadar yapılan açıklamalarda UH 1'lere toz kondurulmasa da, bunların sadece Türkiye'de değil dünyanın pek çok ülkesinde kullanıldığı, helikopterlerin revizyondan geçirildiği ifade edilse de sicili hayli kabarık olduğu bu son kazayla tescillenmiş helikopterlerin kullanılmasındaki ısrar artık kamuoyunun anlayış ve idrak sınırlarını aşmıştır” dedi.
Emir, “ ‘Biz uyarmıştık' demek, kurmak istediğimiz son cümle lakin aynı tip helikopterle peş peşe bu kazaların yaşanmasının ‘Acı bir tesadüf' olarak açıklanamayacağı artık ortadadır. Kazanın sebebinin en kısa sürede ortaya konması gerekliliği bir yana, TSK'nın bu helikopterleri envarterden çıkarma sürecini yeniden gözde geçirmesi gerektiği aşikardır.” açıklamasında bulundu.
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/chplivekilohelikopterlerisormus3494306/?fbclid=IwAR2ZQj3DP6nzsci6F1VlHfMsVZIND6oNX_R_VA8Bim9CzjaY7C4TBvzuqHg
Hekimler bir kez daha iş bıraktı: "Yarattığınız sistem ölmesin diye bebeklerin ölmesine sessiz kalıyorsunuz10 izlenme
Kürşat Ayvatoğlu'nun kokain çektiği araç AKP Genel Merkezi'nin çıktı!146 izlenme
AKP’li belediyenin araç kiralama tutarı dudak uçuklattı!106 izlenme
Zeytinyağı fiyatlarında görülmemiş artış: Bir ayda yüzde 75 zam!22 izlenme
AKP'li Mamak Belediyesi'nde AKP'li üye 'yolsuzluk var' dedi, istifa etti!50 izlenme
SGK emekli maaşı, memur maaşları ne kadar olacak?49 izlenme
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş: "Siyasi ayağına dokunulmasın diye bir set çektiler. Bu işin merkezinde Ahmet Yiğit Yıldırım ve Tolgahan Demirbaş var"36 izlenme
ABD Donanması’ndan İstanbul hamlesi! Bu fotoğrafı kullandılar!115 izlenme
Üsküdar Belediyesi mağdurlarının eylemi sürüyor: Bizi haksız, hukuksuz yere işten attılar
Kırşehir'in Mucur ilçesinde AKP'liler MHP'lileri pusu kurarak hastanelik etti !
Mersin’in o ilçesi için şok iddia! "62 ülkeden seçmen var"
Suriye ordusunun telsiz konuşmaları ortaya çıktı ! Doğrudan Türk askerlerinin koordinatlarını istiyorlar !