Enflasyonun yükselmesiyle hayat pahalılığı giderek katlanırken, boş tost, içi boş içli köfte, boş baklava gibi ürünler de birçok kez gündeme geldi. Vatandaşın en temel ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandığı mevcut ortamda şimdi de "yarım çay" satılmaya başlandı.
İstanbul'un Karaköy semtinde bir esnaf, seçeneklerine "yarım çay" ve "fakir çayı"nı ekledi. Kapıya “Yarım Çay bulunur” ve “Fakir Çayı bulunur” ilanları asan çay ocağının işletmecisi Ömer Seçkin, her iki seçeneğe de talep olduğunu söyledi.

Seçkin, yarım çay seçeneğini, ocak ayındaki asgari ücret zammının ardından kendisinin de çay fiyatına zam yapması üzerine vatandaşlardan gelen şikayetler sonrası sembolik olarak sunmaya başladığını, fakir çayının da aslında 'askıda çay' uygulaması olduğunu ifade etti. Seçkin, bu seçeneğin daha çok emekliler için olduğunu belirtti.
Seçkin, uygulamayla ilgili şöyle konuştu:
"Yarım çay, çayımız 7,5 liraydı, birdenbire zam yapınca müşteri itiraz etmeye başladı fazla yaptınız diye. Ben de dedim siz de yarım için. Ondan sonra aklıma geldi, dedim buraya yazayım, hem espri olsun hem de isteyen olursa veririz. Tabii ki bazen isteyenler de var. Gelip yarım çay isteyen var. Bardağın yarısı kadar veriyorum. Ne kadar diyor, 4,90. Fakir çayı, askıda çay anlamında. Fakir çayı dediğin zaman gururuna yediremiyor, gururuna yedirip bana bir fakir çayı ver diyemiyor sadece okuyup geçiyor."

Kaynak: ANKA
Gerçek Gündem
Erdoğan açıkladı: İşte yeni yasaklar!
Vinç için bile talimat gerekti: Tek adam rejimi hayatı durdurdu
İmamoğlu açıkladı: İBB, 2020'de ihtiyaç sahiplerine 618 milyon 890 bin lira destek sağlamış!
Çanakkale yangınından kahreden görüntüler
Eski Ticaret Bakanı Pekcan’ın dezenfektanlarının satışını yapan danışmanın şirketi salgın başladıktan sonra kurulmuş!
Rektör Bey binecek, devlet ödeyecek! '3000 motor, 333 beygir olmazsa binmem'
Anagold Madencilik'in Türkiye Müdürü: "Çatlak fotoğraflarını mailimde üç gün sonra gördüm"
Atamaları Erdoğan yapmıyor mu? Listeleri başkası mı hazırlıyor?
Saray'a bol kepçe! Taşınmazların satışı kadar harcama
Sedat Peker'den 7'nci video! "Sizin yeni uyuşturucu rotanızı anlatacağım"
Şehit cenazesinde Erdoğan'a hakaretten tutuklandı!
AKP’li gazeteci paylaştı: Ayasofya’nın üst katına giriş 823 TL (25 Euro)
Afganlar grup halinde video çekerken parktaki çocuklarımız kameralarına takılmış!
Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski çalıştığı şirkete 3 farklı ihale verdi!