Yüksek Seçim Kurulu (YSK) CHP İstanbul Olağanüstü İlk Kongresi'nin yapılıp yapılmayacağına ilişkin toplantı yaptı.
YSK, kongrenin durdurulmasının mümkün olmadığını ifade etti. YSK, bir önceki kararını hatırlatıp kongrenin devam edeceğini bildirdi.
YSK Başkanı Ahmet Yener kararlarını şöyle açıkladı:
CHP'nin avukatı Çağlar Çağlayan, YSK'nın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Çağlayan şunları ifade etti:
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2 Eylül'de Gürsel Tekin'i CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atamıştı.
CHP İstanbul delegeleri de kayyum karşı olağanüstü kongre kararı almıştı. CHP İstanbul delegelerin neredeyse hepsi noter aracılığı ile kongre talebinde bulundu.
Kongre'ye karşı yapılan itirazı da YSK değerlendirmişti. YSK, "başlayan kongre durdurulamaz" diyerek kongrenin yapılmasına karar vermişti.
Fakat bugün İstanbul 45'inci Asliye Hukuk, kongrenin durdurulması için Sarıyer İlçe Seçim Kurulu'na talep yazısı gönderdi.
İlçe seçim kurulu da YSK'nın karar vermesi için talepte bulundu.
Bu olaylar yaşanırken de CHP İstanbul'a kayyum atanmasına neden olan Özlem Erkan'ın avukatı Cevahir Kılıç, icra memurları ile gelerek kongreyi durdurmaya çalıştı.
Sabahattin Önkibar 'Çalınan milyar dolarlar bakın nerede saklanıyor?'95 izlenme
5 soruda Çin aşısı CoronaVac hakkında bilinmeyenler: Diğerlerinden farkı ne? Yan etkileri var mı?112 izlenme
Diyanet’ten skandal yılbaşı ve piyango açıklaması!60 izlenme
Cumhur’a DEM seçmeninden soğuk duş: “Öcalan isterse Cumhur İttifakı'na oy verir misin” diye soruldu21 izlenme
Skandal görüntüler ortaya çıktı: Kızılay halkı da zehirlemiş52 izlenme
Yerli otomobil: Uganda 'güneş enerjili' ve 'elektrikli'den sonra yerli hibrit araçlar da üretti!236 izlenme
Milyonları ilgilendiren açıklama: Türk-İş Başkanı Atalay'dan asgari ücret mesajı27 izlenme
Koyu AKP'li kadından İzmirlilere utanmazca hakaretler !588 izlenme