Siyasal veri analizi kuruluşu Polimetre, Bugün (2020 Şubat) yapılacak bir Milletvekili Genel Seçiminde siyasi partilerin beklenen oy oranlarının 2018Haziran Genel Seçiminde aldıkları oy oranlarıyla karşılaştırıldığı “Bugün Seçim Olsa Siyasi Partilerin Oy Oranları’ çalışmasının sonuçlarını açıkladı.
Yeni Partilerden en fazla oy kaybı yüzde 7.3 ile AKP ve yüzde 1.0 ile MHP’de gerçekleşiyor. Yeni Partilere, CHP’den yüzde 0.6, İYİ Parti’den yüzde 0.4 ve HDP’den yüzde 0.3 oranında oy geçişi hesaplandı. CHP’nin oy oranı 2018Haziran Genel Seçiminden bugüne Türkiye genelinde, yüzde 2.5 arttı. Yine aynı dönemde CHP, HDP ve İYİ Parti oylarında artış, AKP ve MHP oylarında azalış oldu.
Bugün (2020Şubat), 2018Haziran Genel Seçim sonuçlarına göre AKP ve MHP oylarında azalma, diğer partilerin oylarında artış hesaplanmaktadır.
Bugün (2020Şubat) Genel Seçim olsa, AKP oy oranı %30.0 olmakla birlikte hala birinci partidir. MHP oy oranı (%8.9) yürürlükteki ülke barajının altındadır.
Cumhur İttifakı Oy Oranı %38.9 Da Kalmaktadır.
Cumhur İttifakı dışındaki partilerin oy oranları en az %60.7 olarak hesaplanmaktadır.
https://halktv.com.tr/gundem/sonsecimanketiakpninoylariyuzde30geriledimhpbarajaltinda419586h
'TTB’nin yaptığı açıklamalar bunun yanında çırak kalır! Duyduklarım yüzünden dilim tutuldu'88 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davası devam ediyor: "Asıl hedef MHP"91 izlenme
İmamoğlu'ndan CHP Kurultayı'nda 'iktidar' mesajı! Parlamenter sistem ve kalkınma vurgusu!9 izlenme
Sektörün liderlerindendi: Türkiye'nin devi iflas etti22 izlenme
Varlık Fonu'nda Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan izleri!37 izlenme
Seçim gazının mesajı geldi kendisi ortada yok35 izlenme
Süleyman Soylu'nun en yakınındaki isim neden görevden alındı?127 izlenme
Son Halife Abdülmecit Efendi'nin hilafeti satmaya çalıştığı ortaya çıktı!120 izlenme
CHP'li Günaydın, Taşkesenlioğlu'nun mal varlığını tek tek saydı: "82 milyon TL'lik yat, 180 milyon dolar para ve 2,5 kilo altın..."
Filistinliler gizlice Türkiye'ye getiriliyor: AFAD'ın tahliye uçağı ile geldiler
Havuzda corona skandalı! Başkan pozitif çıktı, corona çıkan sporcu arttı!
Metin Akpınar 'Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi?' sorusuna bakın ne yanıt verdi