Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, ağustos ayına ilişkin son anketlerle ilgili açıklama yaptı.
Olası bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın tercihinin kimden yana olacağına ilişkin sonuçları açıklayan Özkiraz, Ekrem İmamoğlu'nun da Mansur Yavaş'ın da Erdoğan'ın önünde olduğunu söyledi.
Anket sonucuna göre mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçebildi.
Ankette İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda yüzde 43,7 alırken Erdoğan yüzde 40,8 oy aldı. Kararsızlar ise yüzde 15,5 olarak belirtildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, aday olması durumunda yüzde 41,1 alırken Erdoğan yüzde 40,4 oy aldı. Kararsızlar ise yüzde 18,5.
Ankete göre Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Meral Akşener, İlhan Kesici, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce gibi isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında oy oranları şu şekilde:
“Abdullah Gül ;yüzde 33,2, Ali Babacan; yüzde35,2, Ahmet Davutoğlu; yüzde 32,1, Abdüllatif Şener; 39,1, İlhan Kesici; yüzde 39,4, Meral Akşener; yüzde 40,1, Muharrem İnce; yüzde 35,9, Kemal Kılıçdaroğlu; yüzde 40,6”
http://www.krttv.com.tr/gundem/sonankettecarpicisonuclar3h45581.html
Öğrencinin katlettiği Fatma öğretmen uyarmış: Sendikalardan iş bırakma kararı17 izlenme
Gezi 3 Yaşında ! 31 Mayıs'ta Taksim'deyiz !491 izlenme
Zarrab büyü yaptırmış263 izlenme
Venezuela'ya yapılan ABD saldırısına ait yeni görüntüler21 izlenme
Özgür Özel'e 'beyaz Toros' soruşturması25 izlenme
Metro Turizm'de çocuğa cinsel istismarda bulunan muavin tutuklandı!78 izlenme
Gözaltındaki gazeteciye su bile vermediler!87 izlenme
CHP'li belediyeye bir soruşturma daha26 izlenme
'Limit vergisi'nin arka planı: Piyango Demirören’e, maliyeti halka çıktı
Can Atalay'ın avukatlarından tahliye başvurusu
Menzil şeyhlerinden biri olan Seyyid Fettah’ın oğlu Galip el Hüseyni Avrupa gezisinde lüks aracı ve korumaları ile görüntülendi
Borsada dev şirketin vergi ödemediği ortaya çıktı! Yatırımcı resmi açıklama bekliyor