Yerel seçimlerde istediğini alamayan ve aralarında 3 büyükşehirin de olduğu birçok kentte muhalefet karşısında kaybeden AKP hükümeti, yerel yönetim taslağı hazırlayarak harekete geçti. Belediyeleri AKP'li başkanlardan devralan CHP'li başkanlar özellikle belediye iştiraklerinde yaşanan yolsuzlukları ifşa etmişti. AKP yeni hazırladığı taslakla belediye başkanlarının belediye iştirakleri üzerindeki yetkisini kısıtlamanın peşine düştü.
AKP’nin hazırladığı yeni taslakta, belediye başkanlarının birden fazla belediye şirketinin yönetimlerinde olması ve bu şirketlerin her birinden maaş alması da yer alıyor. Görünürde iyi bir adım gibi görünen düzenleme belediye başkanlarının denetim yetkisinin kısıtlanması anlamına geliyor.
Türkiye gazetesinden Damla Peker’in haberine göre yerel yönetimler yasası kapsamında etik başlığı dışında diğer başlıklarda da değişiklik yapılması öngörülüyor. AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, daha önceki açıklamalarında MHP ve CHP’nin de bu konuya ilişkin taslak çalışmaları olduğunu belirtmiş, muhalefetin de çalışmaları bittikten sonra bir araya geleceklerini söylemişti.
31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesini kaybeden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, pek çok kentte seçimi kazanan muhalefet için Ekrem İmamoğlu üzerinden “Çoğunluğu bizde. Öyle de olsa, bunlar neye dönmüş biliyor musun, bunlar topal ördek” demişti. Gündeme yansıyan haberlerde, AKP’nin, belediye başkanlığını kaybettiği ama belediye meclisinde çoğunlık olduğu yerlerde muhalefeti “çalıştırmama” yönünde bir tavır sergilediği ortaya çıkmıştı.
Nitekim bazı kentlerde muhalefetin sunduğu öğrenci indirimi gibi tekliflerin AKP’li meclis üyelerinin reddettiği gündeme yansımıştı.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/128935/akpdenbelediyesirketleriicinkritikadim
Kılıçdaroğlu’ndan bomba taşeron iddiası152 izlenme
Erdoğan'ın elini sıkıp teşekkür etti ama İtalya 5 bin Türk'ün vize randevusunu iptal etti!17 izlenme
'Günlük hasta sayısı 8-9 bin civarı, 15 gün sonra İtalya, İspanya gibi oluruz'69 izlenme
Gündeme bomba gibi düşen video konusunda, Aysun Kayacı oyuna dahil oldu113 izlenme
AKP’ye karşı CHP-MHP birleşti12 izlenme
CHP binasını kundaklamışlardı... Karar çıktı!76 izlenme
Ayşe Barım açık kalp ameliyatı olacak! 24 saat içinde yeniden tutuklama kararı verilmişti12 izlenme
Uğur Dündar rahatsızlandı55 izlenme
Turizm Bakanı'nın firması için skandal iddia!
Nureddin Yıldız protestosunda tutuklanan Boğaziçili öğrencilere tahliye
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri ‘150 TL ve derslerde kolaylık vaadiyle’ AKP mitingine çağırıldı !
Azerbaycan-Ermenistan geriliminde 7. gün: Beyaz bayrakla teslim oldular!