Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanıyor.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaptığı anketlerle bilinen Rawest Araştırma; Diyarbakır, Mardin, Urfa ve Van şehirlerinde, 1497 kişiyle yüz yüze yaptığı seçim anketinin sonuçlarını yayımladı.
Yapılan anket sonucuna göre, 2018 yılında AKP’ye oy vermiş 100 kişiden 25’i partiden uzaklaşırken, CHP’nin oyunu 3 katına çıkardığı, HDP’nin ise oylarını koruduğu ifade edildi. AKP’den ayrılarak kurulan Gelecek Partisi’nin bölgedeki oyu yüzde 3, DEVA Partisi’nin ise yüzde 5 olduğu belirtildi.
Ankete katılanların yüzde 72’sinin parlamenter sisteme dönüşü savunduğunu belirtilirken, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a oy vereceklerin oranı yüzde 30 olarak açıklandı.
İMAMOĞLU ZİRVEDE
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için ise, “Muhtemel bir seçimde muhalefetin ortak adayı olarak en çok öne çıkan isim Ekrem İmamoğlu” denildi.
MANSUR YAVAŞ, ÖN YARGILARI KIRDI
AKP’ye yakın medya organlarında Mansur Yavaş’ın Kürt seçmenden oy alamayacağına yönelik algı oluşturulurken, Yavaş’ın Erdoğan’ı geçtiği görüldü.
Anket sonuçlarına göre oy dağılımı şöyle:

http://www.krttv.com.tr/gundem/sonanketaciklandiguneydogudamansuryavassurprizih66155.html
AKP'li vekile fena kapak yaptı!108 izlenme
Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi Tolgahan Demirbaş'ın savcıyı tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı31 izlenme
Medeniyet başka şey... Polonya'da ambulansa böyle yol açılıyor515 izlenme
Skandal ifadeler kullanan imam hatip müdürü kadınlara ağza alınmayacak sözler söyledi iddiası15 izlenme
Burası ‘Savaş var’ denilen Suriye! Başkent Şam sokaklarında Noel böyle kutlandı39 izlenme
İBB Cem Küçük'ün iddialarını çürüttü: "Tutanakları paylaşmaya davet ediyoruz"20 izlenme
Mehmet Cengiz'in kardeşi de talan etti: Dağı oydu devasa villa yaptı!51 izlenme
Barış Yarkadaş, Ankara-Niğde yolundaki skandalları tek tek anlattı! 'Hiç bir koşula uymayan firma şartnamede olmamasına rağmen bakanlıktan 1,5 milyon euro talep etti'30 izlenme
Sedat Peker'in iddiaları sonrası sessizliğe gömülen AKP'li Tolga Ağar'dan CHP’li Tuba Torun'a suç duyurusu!
Pes artık! Şimdi de Çanakkale siyasete alet oluyor!
85 bin ağaç AKP'li belediyenin rantına kurban edildi! Kestiler, parsel parsel satacaklar!
Eski AKP’li isim mağdurlara 'Nankör' dedi: Sözleri tepki çekti