CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun önceki gün memleketinde vatandaşlarla bir araya geldi. Esnafın, üreticinin derdini dinledi. Kentin ormanlarını ve derelerini korumak için çevre mücadelesi veren Ordulular, Seyit Torun'dan destek istedi. Seyit Torun da Ordu'da siyanürle altın aranmasına ve iki yeni HES (hidroelektrik santrali) kurulması projesine tepki gösterdi.

Ordu Milletvekili Seyit Torun
‘ALTIN UĞRUNA…'
Hükümetin söz verdiği halde yapmadığı her işin takipçisi olduklarını vurgulayan CHP'li Torun, şunları söyledi: “Şu anda Ordu ormanlarının yüzde 34'ü küresel sermayeye peşkeş çekildi. Altın madeni için… Artık içme sularımız tehdit altında, yaşam alanlarımız tehdit altında. Fatsa'dakinin etkilerini birebir yaşıyoruz. Bu güzelim coğrafyayı, bu verimli alanları yok edersek yarın 10 katı para harcayın bunu geri getiremezsiniz. Geçmişte Enerji Bakanlığı yapan Ordu belediye başkanımız; ‘Su akar Türk bakar' derdi. Neredeyse çeşme suyuna HES kuracak noktaya geldiler. Her yere ruhsat verdiler. Korgan Çamlı ve Çiftlik'te, Gülyalı Turnasuyu'nda yeni HES yapılmak isteniyor. Ama vatandaş istemiyor. Niye inatlaşıyorsun vatandaşla? Bir yeri yaparken bir yeri yıkmak zorunda mısın?”
Ordulu fındık üreticileriyle de bir araya gelen CHP'li Seyit Torun, “Çiftçi üretiyor, ne ürettiğinin değeri var, ne sattığının kıymeti var. Bunlar çözülemez mi? Çözülebilir” dedi. Torun, “Fındık üreticisinin hakkını alabilmesi için bir planlamaya, yasaya ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.
Torun'un ziyaret ettiği iş yeri sahipleri ise siftahsız geçen günlerden yakındı. Torun, “Sorunlarınızın çözümü için çalışıyoruz” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cesmedenakansuyabileheskuracaklar6297994/
Turkcell'in bayram verileri şoke etti! Türkiye'de kaç Afgan var?41 izlenme
Emeklilik tablosu güncellendi: EYT sonrası yaş-prim listesi değişti!53 izlenme
Murat Kurum, CHP'li vekilin Ergene'den getirdiği pis suyu fırlattı22 izlenme
CHP’li Özgür Karabat’tan yeni iddia! "Halkbank’taki 41.4 milyar TL kimlere aktı?"33 izlenme
Hayat pahalılığı taziye yemeğini vurdu: AKP'li belediye vatandaşa mesaj attı22 izlenme
Yandaş şaklaban, kilosu 10 TL olan domates için vatandaşla dalga geçti 'Menemen yiyemiyorsan, Portakal ye !'968 izlenme
AKP'li vekil ölen Kadirova'yı kaçak çalıştırmış!280 izlenme
”Bu ülke İslam ülkesidir” diyen Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can torpil yaparken, AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi de torpil isterken kameralara yakalandı51 izlenme
Sandık kurullarında temsilcisi olmayan partiler ne yapacak?
Emeklinin yaşadığı kara tabloyu anlattı 'Emekliler bayat ekmek alıyor; karanlıkta çürük sebze, meyve topluyor!'
Akkuyu’da ‘garanti’ faturası katlandı!
AKP'li belediyeye polis baskını! Kaybedeceğini anlayınca belediyenin kameralarını kapattırdı