Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi, 26 istatistiki bölgeye bağlı 27 ilde 2 bin 400 seçmenle görüştü.
“MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİ OLSA BU PAZAR OLSA KİME OY VERİRDİNİZ?”
Seçmelnlere, “Bu pazar Milletvekilliği seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” soruldu. Sonuçlara göre, Türkiye genelinde seçmenlerin yüzde 27.1’i AKP’yi, yüzde 21.6’sı CHP’yi, yüzde 11.4’ü İYİ Parti’yi, yüzde 8.2’si HDP’yi ve yüzde 6.p’u da MHP’yi destekleyeceğini ifade etti.

Ankette, ‘Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtıldıktan sonra’ oluşan tabloda ise AKP: %32.1, CHP: %25.5, HDP: %9.7, MHP: % 8.1, İYİ Parti: % 13,5 olarak belirtildi.
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi mi, Parlamenter Sistem mi?” sorusunda ise seçmenlerin yüzde 60,5’i parlamenter sistemi tercih etti.

ERDOĞAN’A DESTEK YÜZDE 33
“Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olması durumunda Recep Tayyip Erdoğan'a oy verir misiniz?” sorusuna ‘Asla oy vermem’ diyenler yüzde 51.9, ‘kesinlikle oy veririm’ diyenler yüzde 33.6, ‘kararsızım’ diyenlerin oranı ise yüzde 13.9 oldu.

“Önümüzdeki Pazar Cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak olsa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
Erdoğan'a mı muhalefet adayına mı oy verirsiniz?” sorusuna verilen cevaplar ise şöyle:
Recep Tayyip Erdoğan’a oy veririm: %37.2
Muhalefetin adayına oy veririm: % 50.7
Kararsızım: %8.7
Oy kullanmam: %3.4
2. TURDA MANSUR YAVAŞ ÖNDE
“Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kalsa oyunuzu kime verirdiniz?” sorusuna ise şu yaıtlar verildi:
Recep Tayyip Erdoğan: 42,5
Kemal Kılıçdaroğlu: 45,2
Recep Tayyip Erdoğan: 40,5
Ekrem İmamoğlu: 50.1
Recep Tayyip Erdoğan: 36.4
Mansur Yavaş: 55.9

“ASGARİ ÜCRET YETERLİ Mİ?”
Seçmenler ankette gündeme ilişkin sorulara da yanıt verdi. “Asgari ücret yeterli mi?” sorusuna yüzde 46 ‘beni memnun etmedi’ cevabını verdi. ‘Türkiye'de yargı bağımsız mıdır?’ sorusuna yüzde 67,7 ‘Hayır, bağımsız olduğunu düşünmüyorum” yanıtını verdi. ‘Türkiye nasıl yönetiliyor?’ sorusuna yüzde 56.6 ‘kötü yönetiliyor’ cevabını verirken yüzde 26.7’i ‘iyi yönetliyor’ dedi.
Sözcü
Atatürk'e hakaret eden Mustafa Demirkıran hakkında bir skandal daha: 1 yıl önce Meclis'e taşınmış!84 izlenme
Ekrem İmamoğlu'na yeni soruşturma!39 izlenme
İmamoğlu: Görüntüleri izlerken kanım dondu!222 izlenme
Türkiye 2020 yılına ‘merhaba’ dedi!132 izlenme
Hukukçular açıkladı: AKP’nin itirazıyla İmamoğlu mazbata alacak!684 izlenme
Corona nedeniyle işten çıkarmalar başladı!110 izlenme
Butlan yönetiminden belediye başkanlarına YENİ Parti baskısı iddiası: "Başınıza iş gelebilir"27 izlenme
Yerlikaya'dan biber gazı ve plastik mermi kullanan polislere övgü: "Sizlerle iftihar ediyorum"42 izlenme