Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birlikte hayata geçirdiği “Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesinin tartışmaları sürerken Konya’da yeni bir skandal yaşandı.
Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu “20252026 Eğitim Öğretim Yılı 5. Sınıf Hafızlık Ve Yabancı Dil Ağırlıklı Sınıf Öğrenci Kabul Sınavı” gerçekleştirdi. Sınavın ardından başarılı öğrenciler aldıkları puanlara göre asil ve yedek olarak belirlendi. Okul idaresi önce asil öğrencilerin velileriyle ardından yedek öğrencilerin velileriyle toplantı gerçekleştirdi. Okul müdürü toplantıda ailelerden bağış adı altında okulda kullanılmak için 5 bin lira bağış istedi. Bununla da yetinmeyen Okul Müdürü H.A., başı açık öğrencileri okula kaydettirmeyeceğini de söyledi.
Bunun üzerine öğrenci velilerinden Nazlı Akın, okul müdürüne toplantıda tepki gösterdi.
Kızının henüz 10 yaşında olduğunu ve baskı ve zorlamayla başının kapatılamayacağını söyledi. Nazlı Akın, toplantının ardından bu kez de kocasıyla birlikte müdürün yanına gitti. Müdürünün burada da aileye “Siz çocuğun getirin ben onu ikna ederim” dediği iddia edildi. Ailenin mevzuatta böyle bir şey olmadığını söylemesi üzerine ise okul müdürünün “Evet mevzuata yok ama ben bu okulda başı açık tek bir öğrenciyi bile mezun etmem. Siz çocuğunuzu başı açık kaydettirebilirsiniz ama ben çocuğunuzu disipline veririm” şeklinde tehdit ettiği ileri sürüldü.
Öğrenci velisi Nazlı Akın, okul müdürü hakkında şikayetçi olacaklarını söyledi. Nazlı Akın, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Ahmet Hazım Uluşahin İmam Hatip Ortaokulu’nda sınavla öğrenci alınacağını öğrendim ve kızım da sınava girdi. Kızım yedek 30. Sırada yer aldı. Daha sonra ilk asiller çağrıldı ardından da yedek öğrencilerin aileleri toplantı için çağrıldı. Toplantıda ilk olarak bağış adı altında 5 bin lira para istendi. Okul müdürü toplantıda okulda hiçbir başı açık öğrencinin okula alınmayacağını söyledi. Toplantının ardından ben de müdüre ‘Bu sizin şahsi fikriniz mi? Çünkü bu okula daha önce açık öğrenci alınıyordu’ dedim. 2 yıldır okul aile birliği ve kendisinin aldığı kararla hiçbir şekilde açık öğrenci almayacağını, okulun imam hatip olduğu için çocuğumun kapanması gerektiğini söyledi. Hatta çocuğumu yanına götürürsem kendisinin onu ikna edeceğini de söyledi. Bunu eşime anlattıktan sonra o da okul müdürü ile görüştü. Müdür burada da eşime ‘siz çocuklarınızı bu okula bilinçli gönderiyorsunuz. Hiçbir şekilde bu okula başı açık öğrenci almayacağım” demiş. Eşim de başı açık öğrenci alınmayacağına dair bir bir evrak gösterilmesini istemesi üzerine bu kez müdür, “Tabi çocuğunuz okula açık gelebilir ama kılıkkıyafet yönetmeliğine uymadığı için disiplinde görüşürüz’ şeklinde tehdit etmiş”
Okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Akın, “Geçtiğimiz günlerde durumu CİMER’e yazarak şikayet ettik. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulunduk. Her şekilde bu konunu arkasındayım. Ben çocuğum daha 10 yaşında ve çok küçük. Ben asla kapalı ya da açık diye ayırmam insanları. Ama benim çocuğum bu yaşında daha kapanmanın ne olduğunu bilmez” dedi.
Eğitimİş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul da okul müdürünün kişi hak ve hürriyetine aykırı davrandığını belirtti. Sendika olarak müdür hakkında şikâyetçi olacaklarını söyleyen Ertuğrul, sürecin de takipçisi olacaklarını kaydetti. Ertuğrul, “Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Anayasası vardır. Bu okulda 2 yıl önce göreve başlayan okul müdürü H.A., Cumhuriyetin değerlerini ve anayasayı tanımamıştır. Küçücük bir çocuğu ve aileleri baskı altına alarak çeşitli dayatmalarla okula kaydını yapmak istemiyor. Biz bu dayatmalara karşıyız. Liyakatsiz bu atamalar başta Milli Eğitim Bakanı olmak üzere bütün sistemi etkilemektedir. Bu durumdan Konya Valisi de İl Milli Eğitim Müdürü de bu haberi duyduktan sonra sorumludur. Bu bir kepazeliktir. Küçücük bir çocuğa anayasal haklarına rağmen, kişi, hak ve hürriyetine aykırı olarak baskı yapılmaktadır. Bunun gibi mağdur edilen baş ne kadar çocuk vardır, bilmiyoruz. Bu müdür hakkında gerekli işlemler ivedilikle yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.
halktv.com.tr
Kaynak:Sözcü
TOKİ ihalesini yaptı, halk isyan etti!50 izlenme
İstanbul’da Çinli çiftin sevk edildiği bir hastanede daha virüs alarmı!148 izlenme
Rusya, Türkiye'ye ait 16 gemiye çıkış izni vermedi! Yağsız kalabiliriz60 izlenme
AKP'de toplu istifalar mı geliyor?71 izlenme
Rusya, Sputnik V için Türkiye ile anlaşma imzaladı77 izlenme
Helal olsun sana! Zübeyde Süpürgeci rekor kırdı!133 izlenme
Turhan Çömez, Sedat Peker için BAE'ye başvurdu28 izlenme
AKP’nin Tekirdağ adayı olması beklenen Cüneyt Yüksel'in 'maklube' sofrasından fotoğrafı ortaya çıktı31 izlenme
Türkiye'nin özeti ikinci el dükkânları... Yurttaş eşyalarını satmaya başladı, spotçu kirasını dahi ödeyemiyor!
Prof. Dr. Akdeniz, iktidarın sosyal medya düzenlemesini yorumladı "Asıl unutturulmak istenen hükümetin siyasi geçmişi"
ABD faizi artırıp enflasyonu düşürdü, Türkiye tam tersini yaptı enflasyon rekor kırdı!
Bakan Yardımcısının maaşı tam 801 bin lira!