CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İller Bankası'nın mülkiyetinde olan arazi ve binaları elden çıkardığını açıkladı. Emir, 'Siyasi iktidar kamu mallarını elden çıkarmaya doymuyor' dedi.
2016 yılında tescili kaldırılarak boşaltılan ardından da Ankara Çukurambar’daki bir binaya kiracı çıkan İller Bankası, bu kez de mülkiyetinde olan arazi ve binaları elden çıkarmasıyla gündemde. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
'BU KEZ DE SOSYAL TESİSLERİ ELDEN ÇIKARIYOR'
Sayıştay’ın, “Bir an önce kendi binanı yaptır” diye uyardığı İller Bankası’nın ne zaman kiradan kurtulacağını CİMER’e ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soran Emir, “Bankamızın Genel Müdürlük Hizmet Binası yapımı ile ilgili bir çalışması bulunmamaktadır” yanıtını aldı.
Cumhuriyetin örnek kalkınma kuruluşlarından olan İller Bankası’nın Ulus’taki tescilli kültür varlığı olan genel müdürlük binasının yıkılmasının ardından 3 yıllık bir anlaşmayla kiraya çıktığını belirten Emir “İller Bankası bu kez de sosyal tesislerini elden çıkarıyor. Bankanın 24 adet taşınmazının satılması için 11 Mart’ta açık ihaleye çıkılacak" dedi.
'İLLER BANKASI'NIN İÇİ BOŞALTILACAK'
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir kamu kuruluşu olan İller Bankası’nın taşınmazlarının satışa çıkartılmasının kamu mülkiyetinin tasfiyesi olduğunu belirten Emir, şu şekilde konuştu:
“Üretime katkı veremeyen, ekonomide gün be gün çöken siyasi iktidar kamu mallarını elden çıkarmaya doymuyor. Şimdi de 11 Mart’ta yapılacak ihale ile Ankara’da 6, İstanbul’da 15, Elazığ’da 2, Gaziantep’te 1 olmak üzere 24 taşınmazın satılmasıyla İller Bankası’nın içi boşaltılacak. Yönetim kurulunun yeni genel müdürlük hizmet binasının yapımı için karar almasına rağmen buna yönelik bir çalışmanın gündemlerinde olmaması bir yana, şimdi de mülkiyetinde olan arazileri ve kamu binalarını gözden çıkarma girişimindeler. Bu, kamu mülkiyetinin tasfiye edilmesidir ve asla kabul edilemez. İş, arsaları da satmaya kadar geldiğine göre tulumbada su bitmiş anlaşılan.”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/siyasiiktidarkamumallarinisatmayadoymuyorh120908.html
CHP, Bosna Hersek'ten sıfır gümrükle ithalatı eleştirdi! 'Neden domuz ve eşek eti ithal ediliyor?'235 izlenme
Bunu da gördük ! İzleyince Mevlüt okumayı ne hale getirdiklerine inanamayacaksınız !867 izlenme
İngiliz hükümeti kalça kaldırma ölümleri hakkında Türk yetkililerle görüşmek istiyor20 izlenme
Sinan Ateş iddianamesindeki tetikçiden skandal savunma36 izlenme
Erdoğan’dan seçime 2 gün kala dikkat çeken kararname: Görevleri sona erse dahi 2 yıl maaş alacaklar30 izlenme
Rezalet göz göre göre gelmiş! Isparta neden karanlıkta kaldı, mağdur vatandaşlar ne yapmalı?46 izlenme
Erdoğan’ın doğalgaz müjdesine Cemal Enginyurt'tan olay yorum12 izlenme
Kayyum sonrası Özgür Özel açıkladı: "Görevi kabul edeceğini anladığımız, açıklaması o yönde olan kişiyi (Gürsel Tekin) partiden ihraç ettik"25 izlenme
Cumhur İttifakı'nda ipler koptu! Destici'den MHP'ye zehir zemberek sözler
Hukuksuzluk sürüyor! Milletvekili seçilen Can Atalay tahliye edilmiyor
AKP'li belediye kadın ve erkeklerin otelinin arasına 1 kilometre mesafe şartı getirdi
Lütfi Elvan gitti, Nureddin Nebati geldi!