CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, İller Bankası'nın mülkiyetinde olan arazi ve binaları elden çıkardığını açıkladı. Emir, 'Siyasi iktidar kamu mallarını elden çıkarmaya doymuyor' dedi.
2016 yılında tescili kaldırılarak boşaltılan ardından da Ankara Çukurambar’daki bir binaya kiracı çıkan İller Bankası, bu kez de mülkiyetinde olan arazi ve binaları elden çıkarmasıyla gündemde. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.
'BU KEZ DE SOSYAL TESİSLERİ ELDEN ÇIKARIYOR'
Sayıştay’ın, “Bir an önce kendi binanı yaptır” diye uyardığı İller Bankası’nın ne zaman kiradan kurtulacağını CİMER’e ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soran Emir, “Bankamızın Genel Müdürlük Hizmet Binası yapımı ile ilgili bir çalışması bulunmamaktadır” yanıtını aldı.
Cumhuriyetin örnek kalkınma kuruluşlarından olan İller Bankası’nın Ulus’taki tescilli kültür varlığı olan genel müdürlük binasının yıkılmasının ardından 3 yıllık bir anlaşmayla kiraya çıktığını belirten Emir “İller Bankası bu kez de sosyal tesislerini elden çıkarıyor. Bankanın 24 adet taşınmazının satılması için 11 Mart’ta açık ihaleye çıkılacak" dedi.
'İLLER BANKASI'NIN İÇİ BOŞALTILACAK'
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir kamu kuruluşu olan İller Bankası’nın taşınmazlarının satışa çıkartılmasının kamu mülkiyetinin tasfiyesi olduğunu belirten Emir, şu şekilde konuştu:
“Üretime katkı veremeyen, ekonomide gün be gün çöken siyasi iktidar kamu mallarını elden çıkarmaya doymuyor. Şimdi de 11 Mart’ta yapılacak ihale ile Ankara’da 6, İstanbul’da 15, Elazığ’da 2, Gaziantep’te 1 olmak üzere 24 taşınmazın satılmasıyla İller Bankası’nın içi boşaltılacak. Yönetim kurulunun yeni genel müdürlük hizmet binasının yapımı için karar almasına rağmen buna yönelik bir çalışmanın gündemlerinde olmaması bir yana, şimdi de mülkiyetinde olan arazileri ve kamu binalarını gözden çıkarma girişimindeler. Bu, kamu mülkiyetinin tasfiye edilmesidir ve asla kabul edilemez. İş, arsaları da satmaya kadar geldiğine göre tulumbada su bitmiş anlaşılan.”
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/siyasiiktidarkamumallarinisatmayadoymuyorh120908.html
İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Gazze tepkisi: "Aylardır Filistin'de mazlumlar inim inim ağlarken ticareti durdurmayanlar utanmadan, sıkılmadan..."32 izlenme
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Üstün "Kılıçdaroğlu ortak aday olursa kimsenin itirazı olmaz" dedi.34 izlenme
Emekli maaşının 300 Euro olduğunu iddia eden gurbetçiyi, Fransa’daki kayınpederini arayan bir başka gurbetçi vatandaş rezil etti46 izlenme
Bursa’da bir mağaza açılışına gelen vatandaşlar, 20 liraya paspas, 50 liraya tencere almak için saatlerce sıra beklediler36 izlenme
Ankara'dan ilk anket sonuçları geldi: Mansur Yavaş mı önde Turgut Altınok mu?31 izlenme
Konut fiyatlarında korkunç artış: Son bir yılda yüzde 145!46 izlenme
AKP seçim için 'ikna ekipleri' kurdu35 izlenme
Erdoğan'ı 'Avrasya tüneli' konusunda da kandırmışlar !1413 izlenme