Antalya Ticaret Borsası, ağustos ayı Antalya hallerinde işlem gören domates, meyve ve sebze endeksini açıkladı.
Buna göre, ağustos ayında domates miktarı bir önceki aya göre yüzde 24.01, meyve miktarı yüzde 8.48 azalırken, sebzede yüzde 76.38 arttı.
Miktar endeksleri geçen yılın aynı ayına göre ise domateste yüzde 2.97, meyvede yüzde 38.72 azalırken, sebzede yüzde 52.86 yükseldi.
Ağustos ayında endekslerdeki yıllık değişimler, miktarda meyve rekor azalışı, sebze rekor artışı ve domates ise ortalama altı bir azalışı işaret etti.
Yıllık fiyat endekslerindeki değişimler domates ve meyve için 8 yılın rekoru olurken, sebze için ortalama üstü düzeyinde gerçekleşti.
Ağustos ayında domates fiyat endeksi yıllık yüzde 125.48 artarken, miktardaki yüzde 2.97’lik azalış ve artan talep, fiyattaki yüksek artışın temel nedeni oldu.
Sebze fiyat endeksi yıllık yüzde 93.25 arttı.
Sebzenin yıllık miktar endeksinin yüzde 52.86 artmasına rağmen bu ortalama üstü fiyat artışında, artan talep önemli bir rol oynadı.
Meyve fiyat endeksi yıllık yüzde 146.37 artarken, meyvenin yıllık işlem miktarındaki yüzde 38.72’lik azalış fiyatta artışa neden oldu.
Ağustos ayında miktar ve fiyat endekslerindeki aylık değişimler, domates için son 5 yılın miktarda rekor artış, fiyatta ise ortalama altında artış olarak tabloya yansıdı.
Bir önceki aya göre (aylık) domates işlem miktar endeksi, ağustos ayında yüzde 24.01’lik azalış gösterirken, işlem fiyat endeksi de aylık yüzde 30.94 azaldı.
Bir önceki aya göre (aylık) sebze işlem miktar endeksi, ağustos ayında yüzde 76.38’lik sıra dışı artış gösterirken, işlem fiyat endeksi aylık yüzde 14.53 gibi yüksek bir azalış gösterdi.
Son 5 yılın ağustos ayları dikkate alındığında sebze miktar endeksi rekor artış ve fiyat endeksi değişimi ise ortalama altında azalış gösterdi.
Bir önceki aya göre (aylık) meyve işlem miktar endeksi, ağustos ayında yüzde 8.48 azalırken, işlem fiyat endeksi yüzde 49.24 arttı. Son 5 yılın ağustos ayları dikkate alındığında aylık değişimler, meyve miktar endeksinde ortalama üzerinde azalış ve fiyat endeksinde ise rekor artış gösterdi.
Sözcü
Eros'u işkence ile katletti ama 1 gün bile yatmayacak!35 izlenme
Eleştirilerin odağındaki Bakan öfke saçtı: İmamoğlu'na hakaretler yağdırdı32 izlenme
Milyonları ilgilendiren emekli ikramiyesinde rakam netleşti! Gözler Erdoğan'da11 izlenme
İran-İsrail savaşı dengeleri altüst etti! Akaryakıta çifte zam geliyor17 izlenme
Hizbullah lideri terör listesinden çıkarıldı11 izlenme
‘Gri pasaport’ skandalı ilk o belediyede ortaya çıkmıştı: Soruşturma izni verilmedi!36 izlenme
Fatih Altaylı'dan olay sözler! "Bana göre özellikle trafik sıkışsın diye yol kesiyorlar. Metroda yürüyen merdiveni bozan onu da yapar"30 izlenme
AKP iktidarından rekor arazi satışı29 izlenme
Bugünkü sallantıdan sonra korkutan gelişme: Depremler Marmara Çukurluğu'nda yoğunlaştı
Cumhurbaşkanlığı İletişim merkezi haftanın gündeme getirilen yalan haberlerini paylaştı
Dolar/TL değer kazancıyla başladı
Eylem Tok ve Timur Cihantimur davasında şaşırtan gelişme! Ölen gencin ailesi açıkladı