CHP'li Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın tutuklanıp yerine kayyum atanmasının ardından, Şişli’nin kalbindeki devasa inşaata ilişkin tartışmalar giderek büyüdü.
İş insanı Emrullah Turanlı'nın sahibi olduğu Taşyapı tarafından planlanan rezidans ve AVM projesi 'Şişli'nin Kanal İstanbul'u olarak tanımlanıyor. Kentte yaşamı olumsuz etkileyeceği belirtilen projeye tepkiler sürerken Taşyapı İnşaat Bursa'da dev bir ihaleye imza attı.
Karayolları Genel Müdürlüğü, 17 Ekim'de Bursa Şehir Hastanesi ve Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bağlantı yolları Yapım işi için ihaleye çıktı. Rekabeti engellediği gerekçesiyle eleştiri konusu olan 'pazarlık' usulüyle yapılan ihaleye 5 şirket davet edildi. 990 milyon 418 bin TL'lik ihaleyi Söğüt İnşaat ve Taş Yapı İnşaat İş ortaklığı aldı. Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı, tutuklu Şişli Belediye Başkanı'na yönelik dikkat çeken iddialarda da bulunmuştu.
Taşyapı'nın iş ortaklığı yaptığı diğer bir şirket ise Söğüt İnşaat. Dolmuş şoförlüğünden gelen şirketin yöneticisi Mustafa Akan’ın yükselişinin, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Melih Gökçek ile ilişkileri sayesinde olduğu ifade ediliyor.
Gaziantep'te şiddetli yağış sırasında seyir halindeki bir tramvaya yıldırım isabet etti15 izlenme
Göreme Vadisi, yetki karmaşasından dolayı 'Milli Park' statüsünden çıkartıldı!78 izlenme
AKP'li isim habere yorum yapan yurttaşa dava açtı49 izlenme
Sanayi ve ticarette büyük deprem kapıda35 izlenme
Geçinemeyen emekliler isyan etti: "Kırıntı toplayıp, götürüyorum!"23 izlenme
Yılmaz Özdil’den, Ebubekir Sifil hakkında suç duyurusu92 izlenme
Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen otelin ÇED sürecini bakanlık iptal etti15 izlenme
İktidar, müteahhitleri zengin etti!42 izlenme