Geçmişin birikimini mirasyedi gibi satan, gelecek nesilleri Deli Dumrul projeleriyle borçlandıran iktidar, şimdi de gözünü İstanbul’un hayat kaynağı yeraltı sularına çevirdi. İstanbul’un hayat kaynağı yeraltı suları bir daire parasına ihaleye çıkarıldı.

TORUNLARIMIZ SUSUZ KALACAK
TOD, ihalede koordinatları verilen yeraltı sularının Belgrad Ormanları içinde yer aldığını, giderek artan satışlar yüzünden hem ormanların hem de torunlarımızın susuz kalacağını bildirdi.
9 YIL SÖMÜRECEKLER
Satılacak yeraltı suları, kuraklık ya da afet durumunda İstanbul’a can simidi olacaktı. Şirketler, suyumuzu satıp para kazanırken, geleceğimiz de ormanlarımız da tehlikeye girecek. İstanbul Valiliği, Belgrad Ormanı’ndaki yeraltı sularını satmak için ihaleye çıktı. Biri Göktürk–Kemerburgaz hattında, diğeri Maltepe sınırlarında bulunan derin sondaj kuyularından çıkarılacak su, 9 yıl boyunca ticari amaçla işletilecek. Su satışından beklenen gelir ise toplamda 23 milyon 813 bin lira. Bu parayla İstanbul’da ancak bir daire alınabiliyor.

Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) Belgrad ormanlarının içinde yer alan yeraltı su rezervlerinin stratejik önemde olduğunu belirterek, “Bu rezervlerin denetimsiz ve uzun vadeli kullanımı İstanbul’un geleceğini ve gelecek nesillerimizi riske atmaktır” tespiti yaptı.
Sözcü
Gündemdeki 3 büyük soruşturmanın savcıları belirlendi51 izlenme
AKP iktidarında 365 bin hektar orman yandı32 izlenme
çArşı'dan Erdoğan'a 'Şerefine Tayyip'987 izlenme
Bilim Kurulu üyesi, ikinci dalga için tarih verdi140 izlenme
59 aracın bilgilerini paylaştı, Yerlikaya'ya seslendi29 izlenme
CHP'li Eren Erdem ateş püskürdü: "Evladımdan uzak durun!"56 izlenme
TRT’den CHP’li vekile: ‘Sana ne’106 izlenme
Fransa'da İmamoğlu protestosu!41 izlenme
"Toptancılık yapan ve belediyeye TIR'larca mal veren milletvekili var"
Bu kadarına da pes! İmamoğlu'nun astroloji haritasının dosyaya eklenmesini istediler
CHP’li Erkek'ten İş Bankası iddiası! "Kredi için Katarlılara güvence yapılacak"
Ediz Hun Atatürk açıklaması yaptı sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı