AKP’li Üsküdar Belediyesi yıllar sonra CHP yönetimine geçti. Sinem Dedetaş, 31 Mart seçimlerinde Üsküdar Belediye Başkanı seçildi. Dedetaş, TELE1’de ‘Gün Ortası’ programına konuk oldu. Seçimlere ilişkin konuşan Dedetaş, sosyal yardım bütçesinin seçim öncesinde dağıtıldığını söyledi.
Seçimden önce bütçe yaratıldığını söyleyen Dedetaş, “Yani bizim sosyal yardım bütçemizin yaklaşık işte 60 milyonluk bütçenin 58 milyonu kullanılmış. İşte kart alınmış kartların tamamı tam şu an rakam hatırlamıyorum birazdan bakarım. Yani bir yıl boyunca vatandaşa sosyal destek olarak dağıtılması gereken kartların yüzde 90’ı seçim öncesinde dağıtılmış bitmiş. Dolaysıyla şimdi o bütçe yok. Yani bu aslında yıl boyuna yayılması gereken sosyal destek meselesinin kart meselesinin tamamı seçim öncesi tüketilmiş. Bu normalde belediyenin bütçesinde olan bir şey yani bunu belediye alıp dağıtabilir, dağıtması lazım. Ama seçim yatırımı olarak kullanılması problem” diye konuştu.
Dedetaş şöyle devam etti:
“Şimdi biz mesela bu kaynağı da yaratmak zorundayız. Bitmiş sosyal destek kaynağını yeniden yaratarak bir şekilde sosyal desteği sürdürmemiz lazım. Mesela gelir gelmez Meclis’ten ilk çıkarttığımız karar zaten ihtiyaç sahibi emeklilere pazar desteğiydi. Bu bizim vaadimiz ve durumu görüyoruz yani kampanyayı yönettik pazardaydık esnafla birlikteydik vatandaşın içindeydik”
Kaynak: TELE1
TBMM'de 'orman yangınlarının araştırılması' önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!
Müftüden Kuran kursu hocasına tecavüz!
Deprem ihalesini AKP’li belediye aldı
TCDD de satışa çıkıyor! Satılması için bakın hangi kılıfı buldular?
Erdoğan'ın sarayına mahkeme 'dur!' dedi ama inşaat son sürat devam ediyor
Ferdi Başkanı da gözlerine kestirmişler! CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın açıkladı
Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
Koronavirüs inşaat sevdasını yenemedi! AKP'li belediye mühendisin öldüğü inşaatın ihalesini yaptı!
Yasa değişmiş, valiler ‘devletin’ değil Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi olmuş!
"Reis çıplak"
AKP'ye Veyis Ateş ve Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili zor sorular! 'Dürüstçe söyleyin...'
Grand Kartal otel, 76 kişiyi nasıl öldürdü? İtfaiyeden olumsuz rapor gelince çark etmişler
Değirmenci neden CHP'den aday olduğunu açıkladı
TRT’de ‘ticari sır’ denilen ‘peşkeş’ raporlarda!