Home
06 Temmuz 2025 ( 16 izlenme )
Reklamlar

Silivri’deki orman yangını soruşturmasında AKP'li başkan tutuklandı


Silivri'de 100 hektar ormanlık alanı yok eden yangınla ilgili AKP’nin ilçe eski başkanı Vural Sönmez tutuklandı.


İstanbul’un Silivri ilçesine bağlı Eski Çanta mevkiinde önceki gün çıkan ve 100 hektarlık ormanlık alanın yanmasına neden olan yangınla ilgili adli süreç sürüyor.

Bianet'in haberine göre yangının çıkış noktasına yakın bir bölgede çiftliği bulunan AKP Silivri Kurucu İlçe Başkanı Vural Sönmez ile bir çiftlik çalışanı, yangına kazayla sebebiyet verdikleri iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.

Silivri'deki yerel gazeteler Sönmez'in komşusuyla birlikte mangal yaparken yangına sebebiyet verdiğini aktardı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınan Sönmez'in işlemlerinin ardından Silivri Adliyesi’ne sevk edildi. Çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan iki şüpheli, cezaevine gönderildi.

Mimar olan Vural Sönmez’in, 20012002 yılları arasında AKP Silivri Kurucu İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü biliniyor. Yangının kesin çıkış nedenine ilişkin incelemelerin ise devam ettiği öğrenildi.

halktv.com.tr

Kaynak:bianet

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP lideri Kılıçdaroğlu Deniz Kutluk'u ziyaret etti: Devletin onlara özür borcu var Kılıçdaroğlu ile görüşen 15 Temmuz gazisinin maaşı tehlikede! 'Battı' denen Almanya'yı bir de gurbetçiden dinleyin: 'Haftalık 100 Euro harcıyoruz. Et yemekten bıktık. İlaç, hastane parası ödemiyorsun. Türkiye 'Cennet' diyenler onu niye söylemiyor' Temel Karamolloğlu da 100 bin imzayı geçti! İşte son durum