İstanbul’un Silivri ilçesine bağlı Eski Çanta mevkiinde önceki gün çıkan ve 100 hektarlık ormanlık alanın yanmasına neden olan yangınla ilgili adli süreç sürüyor.
Bianet'in haberine göre yangının çıkış noktasına yakın bir bölgede çiftliği bulunan AKP Silivri Kurucu İlçe Başkanı Vural Sönmez ile bir çiftlik çalışanı, yangına kazayla sebebiyet verdikleri iddiasıyla jandarma tarafından gözaltına alındı.
Silivri'deki yerel gazeteler Sönmez'in komşusuyla birlikte mangal yaparken yangına sebebiyet verdiğini aktardı.
Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınan Sönmez'in işlemlerinin ardından Silivri Adliyesi’ne sevk edildi. Çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan iki şüpheli, cezaevine gönderildi.
Mimar olan Vural Sönmez’in, 20012002 yılları arasında AKP Silivri Kurucu İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü biliniyor. Yangının kesin çıkış nedenine ilişkin incelemelerin ise devam ettiği öğrenildi.
halktv.com.tr
Kaynak:bianet
Çok gecikmeden bir tarihi rekor daha! Dolarda son durum282 izlenme
Venezuela'nın başkenti Karakas'a ilk dönen havayolu şirketinin THY olduğu ortaya çıktı!62 izlenme
CHP Genel Merkezi'ne asıldı: Ya cevap ver, ya hesap ver!55 izlenme
Çocukları yıllarca istismar eden sucuya 293 yıl hapis cezası!22 izlenme
Deprem bölgesinde seçmen sayıları değişti40 izlenme
Erdoğan'ın 'müjde' olarak açıkladığı o yatırım iptal edildi! Bakın iptalin gerekçesi ne oldu?110 izlenme
AKP’li başkandan kadın vekile çirkin yakıştırma!1047 izlenme
Al sana krizin fotoğrafı! Yüz binlerce işçi işten çıkarıldı!620 izlenme
Savcıya avukat tarafından yapılan tehdidin videosu ortaya çıktı! "Mermiye kafa atan adamlar var"
Sinan Ateş suikastının tetikçisi Eray Özyağcı, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı
MSB acı haberi duyurdu: Bir asker şehit
Sarıkamış Şehitliği'ni ahıra çevirdiler! "Büyük saygısızlık"