Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu batırmakla suçladığı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sağlık giderleri ve emekli aylıklarını ödemekte zorlanıyor.
Dİken'den Mesude Erşan'ın haberine göre; bu yıl için beklenen finansman açığının yaklaşık yarısı, EYT düzenlemesi ve deprem bölgesinin verileri dahil edilmeksizin ilk iki ayda gerçekleşti.
SGK FİNANSMAN AÇIĞI
2023 yılı için açık finansmanı 59,1 milyar TL olması beklenirken, kurumun finansman açığı sadece 2023 OcakŞubat aylarında 23,1 milyar TL’ye ulaştı.
SGK'YA YAPILAN BÜTÇE TRANSFERLERİ
Bütçe transferleri, ek ödeme transferi, faturalı ödemeler, devlet katkısı, ödeme gücü olmayanların GSS primi ve teşvikler kapsamında kuruma aktarılan tutar ile açık finansmanından oluşuyor.
1 milyon kişi sosyal sigorta kapsamından, 580 bin kişi ise çalışma yaşamından çıkarıldı.
SGK Şubat 2023 aylık sigortalı istatistiklerine göre, Ocakşubatta 1 milyon 100 bin kişinin sosyal sigorta kapsamından çıktığı, hizmet akdi ile işveren tarafından çalıştırılan 580 bin kişinin sigortalılığının sona erdiği, yani çalışma yaşamından çıkarıldığı görülüyor.
KRT
Tarım Kredi’nin 600 Milyon lirası gizemli firmaya verildi!30 izlenme
Mezarlıkta cansız bedeni bulunan 6 yaşındaki Şirin'in son görüntüleri ortaya çıktı53 izlenme
Manisa'da Türk doktorun büyük başarısı!3806 izlenme
Adnan Oktar soruşturmasında yeni skandal!241 izlenme
Son dakika! Türkiye ve İsrail ortak büyükelçi atama kararı aldı44 izlenme
AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun, soyadını taşıyan 'Özel Plakalı' lüks arabasına çektiği video ortaya çıktı!243 izlenme
AKP'li Hüseyin Yayman'dan İmralı'ya ziyaret sorusuna gergin yanıt: "Bir açıklama yapmıyoruz"24 izlenme
Son açıklamaların ardından ‘Cumhur ittifakı’ askıya alındı!445 izlenme
İran destekli grup, Taksim Meydanı'ndan fotoğraf paylaşarak tehditte bulundu!
"Erdoğan üçüncü kez aday olabilir mi?" Sorusuna YSK'dan kafa karıştıran yanıt!
Çocuklar ailesine destek olabilmek için işsizlik ödeneğine başvurdu
Binali Yıldırım'ı utandıracak görüntüler ortaya çıktı ! 'Su ve ulaşım' çarkı !