Suudi Arabistan alkol satışına ilişkin kuralları gevşetme yönünde yeni bir adım attı. Artık yeterince zengin olan kişiler, alkol alabilecek.
Bloomberg'in haberine göre aylık geliri 13 bin 300 dolar (565 bin TL) ve üzeri olan, Müslüman olmayan ve oturma izni olan kişilerin alkol satın almasına izin verildi.
Riyad’da bulunan ve ülkedeki tek içki satış noktası olan mağazaya girmek isteyenlerin maaş belgesi göstererek gelirlerini kanıtlaması gerekiyor.
Mağaza geçen yıl yabancı diplomatlara satış için açılmıştı ve yakın zamanda "premium ikamet" statüsüne sahip olan ve Müslüman olmayan kişilere erişim genişletildi.
Mağazada alışveriş aylık puan esaslı bir kota sistemiyle yapılıyor. Puanlarını dolduran kişiler daha fazla alkol alamıyor.
Buna karşın premium ikamet sahipleri aldıkları maaşa göre daha fazla puan topluyor. Aynı zamanda alkole ulaşımda kolaylaştırılıyor. Ülkede iki ayrı alkol dükkanı daha kuruluyor.
Alkole erişimdeki bu yavaş gevşeme Riyad’ı iş ve yatırım için daha rekabetçi bir merkez yapmak için alınan planlı bir politika.
Suudi Arabistan ekonomik dönüşümü için yabancı yetenek ve sermayeyi çekmeyi kritik görüyor. Bu sebeple katı kuralları gevşetiyor.
Bu gevşeme sadece alkol satışında değil, diğer kurallarda da görülüyor. Son yıllarda kadınların araç kullanma yasağı kaldırıldı. Kamusal eğlenceye, müziğe ve kadın erkek karışık ortamlara izin verildi.
Kurallar gevşetilirken de turizm teşvik edildi. Ancak Mekke ve Medine'ye ev sahipliği yapan ülke, hassas terazide bir denge tutturmaya çalışıyor.
Sözcü
Memurların 2019 ocak maaşları kesinleşti! Kim ne kadar alacak? Kalem kalem memur maaşları…285 izlenme
Tarikatların ve cemaatlerin hedefi olan Prof. Dr. Öztürk Türkiye'yi terk etti80 izlenme
Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesinin defnedilmesini engellemeye çalıştılar 'Gömseler bile çıkarır, yakarız'168 izlenme
Cübbeli Ahmet çıkardığı dua kitabında yine çığır açtı! 'O duayı okuyup yastığının altında para, altın hatta küp bulanlar oldu'34 izlenme
51 kişinin öldüğü apartmanın müteahhidinden pişkin savunma: "En az zayiat bende"27 izlenme
Erdoğan'ın işsizlikle ilgili sözlerine çok sert tepki! "Nankör arıyorsan aynaya bak"40 izlenme
Reuters: ABD ve İsveçli savcılar, Bilal Erdoğan'ın adının geçtiği yolsuzluk şikâyetini inceliyor62 izlenme
AKP’nin kalesinde her iki kişiden biri icralık!37 izlenme
Ümit Özdağ'dan bomba iddia: "Meral hanım 2018’de Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçmiş bizim haberimiz yok"
İmamoğlu Silivri'den paylaştı: "Kötülük kaybedecek, iyilik kazanacak"
İtibardan tasarruf etmiyorlar, ihaleyi de AKP'li adaya veriyorlar: 122 milyonluk ihale AKP’li adaya verildi!
Bir vatandaş AKP İlçe Başkanlığı'na Coca Cola dökerek AKP'nin İsrail politikasını protesto etti