CHP Ekonomi Masası, Uşak'ta vatandaşın ve esnafın nabzını tuttu. Uşaklılar, kendi ürettiği şekere ulaşamıyor. Bakkal ve market esnafı yanı başındaki fabrikadan şekere ulaşmakta güçlük çekiyor. Süt üreticisi de geçen yıla göre 3 kat artan maliyetler nedeniyle çıkmaza girdi. Ekonomi Masası “Durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Bu koşullar içinde üretime devam edilmesi imkansız” görüşünü açıkladı.
TEMİNDE BÜYÜK SIKINTI
Sözcü'de yer alan habere göre, CHP'nin ekonomi kurmayları 44 ilin ardından Uşak'ta sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Heyette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Ahmet Akın ve milletvekilleri Tahsin Tarhan, Mehmet Güzelmansur, Bedri Serter, Özkan Yalım, Akif Hamzaçebi, İlhami Özcan Aygun ile Rahmi Aşkın Türeli yer aldı. Ekonomi masası koordinasyonunu yürüten CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Uşak ziyareti ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:“Türkiye'nin ilk şeker fabrikası Uşak'ta kuruldu. Uşak halkı kendi ürettiği şekere ulaşamıyor ve karaborsa yaratılmış durumda. Uşak esnafı, Türk Şeker'in anlaşmalı olduğu bayilerden şeker alabilirse fiyatlar aşağı düşüyor. Tedarik sağlayanların ekim ayı itibarıyla sözleşmeleri bittiği için de şeker temin edemiyorlar. Fabrikadan şeker alınırken kilosu 1920 lira olan şeker, şu anda 2830 liraya çıktı. Geçen yıla göre üç kat artan maliyetlerden dolayı süt üreticisi de çıkmaza girdi. Bir sağman hayvan günlük 150 lira yem yiyor. Bir çiftçi geçen yıl 50 bin liralık tohumgübre yatırımı yaparken bu yılın yarısında maliyet 150 bin lira oldu.

Çetin Osman Budak
Türkiye nasıl bu kadar hızlı aşı yapabiliyor?87 izlenme
Erdoğan’dan doktoruna kıyak bitmiyor, önce Sağlık Bakanı oldu şimdi 900 milyon dolarlık kredi aldı717 izlenme
ORC'den İstanbul'un ilçelerine özel anket230 izlenme
AKP ve MHP; İBB'nin öğrenci yurdu yapmasını engelledi44 izlenme
Din hiç bu kadar siyasete alet edilmemişti !1037 izlenme
İşte CHP'li belediyeleri engelleyen Saray İttifakı'nın başkente reva gördüğü manzara!155 izlenme
Şile’de başkanlığı almak için CHP’li üyelere teklif götürdüler34 izlenme
Saray'ın başdanışmanı, teğmenlerin ihracını skandal sözlerle savundu! "Şanlı askerimiz millete değil düşmana kılıç çeker"44 izlenme
AKP ‘yürü ya Makyol’ dedi!
Peşmergelerin Şırnak'taki görüntüsü Saray başdanışmanını çileden çıkardı
Açıklaması yeterli bulunmayan CHP'li vekile tepki! "Kılıçdaroğlu bize pislikler diyor, bizi arındıracakmış. Sen buna tepki gösteremiyorsun"
Erkan Baş’tan AKP'lileri sessizliğe gömen konuşma! 'Neymiş? Kadermiş. Lanet olsun böyle kadere! Bir tane patron çocuğu ölmez mi? Hep bize mi bu kader?'