İstanbul Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Akbaba hakkında 2017 yılında CHP'nin bir etkinliğinde yaptığı, "Açılım sürecini" eleştirdiği konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava dün Ankara’da görüldü. Davayı İYİ Parti lideri Meral Akşener de takip ederken, CHP’den Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba dahil 20 vekil de destek vermişti, şehit annesini yalnız bırakmamışlardı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek, şehit annesi Pakize Akbaba’ya tepki göstererek, “Bir şehit anası ceza alsaydı elbette yüreğimiz yanardı. Sonuç iyi oldu. Ama bir şehit anası da PKK’nın siyasi kampı haline dönüşen, PKK yaltakçısı HDP ile ittifak yapan CHP’den milletvekili adayı olmayı, CHP toplantısında boy göstermeyi de kendine yakıştırmamalıydı!” dedi.
'YILLARDIR BİR KERE BİLE DAVET ETMEDİNİZ'
Şehit Anaları Derneği Basın Sözcüsü Beyza Tufan ise, şehit annesi Pakize Akbaba’nın dernek başkanı olduğunu ve davet edildiği programlara katıldığını ifade ederek, MHP’nin şimdiye kadar kendisini hiçbir etkinliğe davet etmediğini hatırlattı. Beyza Tufan, Çiçek’e yanıt olarak, “Yıldıray bey Pakize anne dernek başkanı, davet edildiği programlara sağlıgı el verdiğince katılıyor. Keşke siz MHP olarak bir gün bir etkinliğinize davet etseydiniz de sizin kürsülerinizden de içini dökebilseydi Pakize Anne... Ama yıllardır bir kere bile davet etmediniz” diye yazdı.

'BEN OĞLUMU YÜCE TÜRK DEVLETİNE ŞEHİT VERDİM'
Pakize Akbaba da Twitter hesabından, "Yıldıray evladım, ben oğlumu ne CHP’ye ne MHP’ye ne bir başka partiye feda ettim. Ben oğlumu yüce TÜRK DEVLETİNE şehit verdim. Ben hiçbir partili değilim, Beni böyle çirkin siyasi kavgalarınıza alet etmezseniz sevinirim. Sana aşağıda bir video paylaşıyorum onu izle lütfen" dedi.

'BAHÇLİ'YE DERDİMİZİ ANLATMAYA GİTMEK İSTEDİK, BİZİ KABUL ETMEDİ'
Akbaba Açılım'ı protesto ettikleri gün Bahçeli ile görüşmek istediklerini ancak Bahçeli'nin kendilerini kabul etmediğini söyledi. Akbaba, "Şimdiki İttifak ortağınız AKP’nin PKK’yla ortaklık yaptıgı günlerde biz bu eylemi yaptıgımız gün Bahçeli’nin yanına derdimizi anlatmaya gitmek istedik, bizi kabul etmedi. Bunu da bil bana öyle sitem et evladım." ifadelerini kullanarak şu videoyu paylaştı:
Skandal uygulama! Atatürk Anıtı’ndaki programa güvenlik çemberi!100 izlenme
CHP'li Ağbaba, Meclis'te ateş püskürmüştü: AKP'li Osman Gökçek'ten '600 milyon liralık ev' yanıtı23 izlenme
Fatih Portakal iktidarın doları neden yükselttiğini açıkladı57 izlenme
26 bin lirayı 26 milyon lira yapmışlar: KİPTAŞ Genel Müdür'ü Kurt'a montajlı kaset kumpası deşifre oldu16 izlenme
AKP'liler yine polise saldırdı! AKP'li başkan ve yanındakiler polsleri linç etmek istedi!29 izlenme
Bu testi geçemeyenler, erken ölüyor! Test sadece sadece 10 saniye33 izlenme
Devlette kaçak şirket çıktı!408 izlenme
Esenyurt Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Selman Öğüt ‘Kemalizm virüstür’ demişti: Canlı yayını terk ettiği görüntüler gündem oldu45 izlenme