Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bulunan semt pazarında vatandaşlar ürünlerin fiyatlarının yüksekliğinden şikayet etti.
Bir vatandaş, "'Fiyatlar yükselmiş'' derken, başka bir vatandaş, "Emekli insanız olan bizlere oluyor, verdikleri parayı bizden geri alıyorlar. Bundan biz bir şey anlamıyoruz. Hastaneye gitsek her şey pahalı, bir yere gidemiyoruz emekli olarak. Gücümüz yetersiz kalıyor şu anda. Çalışman gerekiyor emekli olsan da bir anlamı kalmadı şu devirde. Fiyatlarda yükselme var marketlere gidiyorum, bakkallara gidiyorum, manavlara gidiyorum şimdi pazardayım. Hayat almış gitmiş başını cepte para kalmıyor. Emeklinin hali harap. Çekeceğimiz çile var bizim. Meyve sebze yiyemedim, tadına bile bakamıyorum" diye konuştu.
PAZARCI DA İSYANDA
Soğan satan bir esnaf, gelir-giderini karşılaştırırken, "Büyükten küçüğe kadar sıraladım işte. En büyük olan soğan mazotun, sonra benzinin, diğeri işçinin, öbürü gübre, sonraki zehir, en küçüğü benim onu ben yiyeceğim" ifadesini kullandı.
Bir başka vatandaş, "Fiyatlarda düşüş yok daha da artış var. Her şey pahalı özellikle bu biberler falan daha pahalı. Meyvelerde pahalı, 100 liradan aşağı yok zaten" dedi.
Bir başka vatandaş, "Çok pahalı. Kuru incirin kilosuna 600 lira diyor. Üzümler almış gitmiş başını. Bamyaya 125 lira diyor, bu ne zaman 200 lira olur diyorum '200 lira olmaz ama bir hafta sonra 150 lirayı bulur yükselir' diyor. İndiren yok yani durum öyle. Akşama doğru geliyorsun 80 liraya 70 liraya veriyor. Hepsini aynı fiyattan sabahtan akşama kadar ver niye bizi uğraştırıyorlar ki" diye konuştu.
Pazarcı esnafı ise, "Bunlar 10 lira 5 lira, garibanlar istiyor salça yapmak için" dedi.
TELE1
Bartın’da MHP’li belediyeden Ata’ya büyük saygısızlık!
AKP'li Belediye Başkanı'ndan skandal açıklama! 'Hilafetin kaldırılması yaradır!'
Boşalt boşalt bitmiyor! 40-50 bin kişi daha salıverilecek
Düne kadar baskın yapılıyordu: Türkiye’nin iki aylık soğanı kaldı!
Erdoğn'ın kadınlara 'ezana ıslık' iftirası yetmedi! "Taksim’i işgal etmeye giriştiler"
Seçime günler kala kirli tezgâh!
ABD Tarafından NVIDIA’ya Verilerini Paylaşmamasından Dolayı Milyon Dolarlık Ceza
Ekrem İmamoğlu: "Herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum"
Çiftçi kadın ekonomiyi özetledi: "Peynir 200 lira diyorlar, çığırıyorlar. Artık onu da bulup yiyebilirlerse şimdiden sonra"
Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın'dan flaş açıklama! Sedat Peker seçim öncesi ifşa videolarını yayınlamayacak mı?
ABD’den kritik açıklama: Türkiye’ye hava desteği vermeyeceğiz
Topuklayan efe kriz yarattı! Çerçioğlu AKP'yi karıştırdı
Erol Mütercimler '2016 yılında 'dolar 7,50 TL olacak' dediğim için ifadeye çağrıldım!'
Milyonlar bu kararı bekliyor! Memur-emekli zammı ve asgari ücret ne olacak?