Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı ‘kirli para trafiği' iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı, Kıbrıs’ta silahlı saldırıya uğradı.
Falyalı’nın aracına Çatalköy'de evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.
Saldırıda Halil Falyalı’nın şoförünün hayatını kaybettiği öğrenilirken, saldırı sonucu ağır yaralanan Halil Falyalı, Girne Akçiçek Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği sırada yolda yaşamını yitirdi.
Saldırı sırasında Falyalı'nın eşi ile çocuğunun başka araçta olduğu ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu aktarıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
SEDAT PEKER’İN VİDEOLARINDA GÜNDEME GELMİŞTİ
Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla aranan ve yurt dışında yaşayan Sedat Peker, Mayıs 2021'de yayımladığı videolarda hem Türkiye’den hem Kıbrıs’tan siyasetçilerle ilgili birçok iddiada bulunmuştu.
Bunlardan biri de Halil Falyalı'ydı. Otel ve kumarhane işletmecisi olarak tanınan Falyalı’nın ABD tarafından kara para aklama ve uyuşturucu ticareti nedeniyle arandığına dair haberler Türk basınında yer almıştı.
Bu iddiaların üzerinden aylar geçtikten sonra, Falyalı hakkında Kıbrıs mahkemelerinde farklı bir sebeple arama kararı çıkarıldı.
İş insanının kumarhanesinde çalışan bir kişiyi, kasadan izinsiz para aldığı iddiasıyla önce alıkoymak, ardından darp etmek ve zorla vekalet imzalatmak suçlamasıyla 7 Ekim 2021'den itibaren aranan Falyalı, 14 Ekim’de beraberinde üç zanlıyla birlikte teslim oldu.
Falyalı, ertesi gün tutuklanarak Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
Falyalı hakkında önce üç gün, ardından 70 gün tutuklu yargılama kararı çıkartıldı. 20 Ekim’de, Kıbrıs’ta Türkçe yayın yapan gazeteler, Falyalı’nın kalp rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldığını; Lefkoşa Devlet Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde tedavi altına alındığını yazdı. Aralık ayında, Halil Falyalı, kendisi ve çalışanları aleyhlerindeki davalar geri çekilince serbest kaldı.
Türk doktorlara Almanya için bu soruları soruyorlar: İşte TUS yerine FSP’nin detayları
Süleyman Soylu bu kez Oy ve Ötesi’ni hedef aldı
Hüsnü Mahalli: Pazarlık henüz bitmedi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan yeni kararla, konut kredilerinde önemli bir değişiklik yapılacak
Fenerbahçe'nin Euroleague maçında salon inledi "Yalan yalan yalan dolan dolan dolan 20 sene oldu istifa ulan"
Siyasi tarihimizde bir ilk! Belediye çalışanları İmamoğlu aleyhine miting yapıyor!
Son dakika! Bakan Bilgin: EYT çalışmasında son aşamaya gelindi, Aralık ayında yapacağımız basın toplantısında detaylı olarak kamuoyu ile paylaşacağız.
Ece Üner, 'suçunun suçunun suçu' diyerek anlattı! "Cumhurbaşkanına hakaret iddianamesinde şüphelilerin, slogan atan grubun yanında durmaları hakaret kapsamında değerlendirildi"
Şener Üşümezsoy depremin ardından tek tek açıkladı: 'O tez çürüdü'
Murat Ağırel AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu ve kardeşinin şirketinin bütün geçmişini buldu, belgelerin hepsini tek tek yayınladı!