Depremlerde pisti ağır hasar alan Hatay Havalimanı'nda uçuş sıkıntısı yaşanıyor. SÖZCÜ muhabirinin havalimanı yetkilisinden edindiği bilgiye göre, depremlerin ardından zarar gören piste kısa sürede onarım yapıldığı ancak onarımın uçakların yolculu olarak inilmesine engel teşkil ettiği belirtildi.
Havalimanı yetkilisi sebep olarak sivil havacılık kurallarını işaret etti. Açıklamaya göre pistin büyük bir bölümü hala hasarlı olduğu için yolcu bulunan uçaklar piste inemiyor. Ancak havalimanına boş inen uçak, yolcu alarak kalkabiliyor.
MAYIS AYI İŞARET EDİLDİ
Pistin onarımı için Mayıs ayını işaret eden yetkili, mayıs ayında pistin durumuna karar verileceğini ifade etti.
SEÇİMDEN SONRA HAVAYOLUYLA YOLCU ALINABİLİYOR
14 Mayıs'ta yapılacak ve Türkiye’nin kaderinin belirleneceği Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için oy kullanmak için Hatay'a gitmeyi planlayan seçmenler, Mayıs ayının başından itibaren de uçak bileti bulamıyor. Sistemde bilet rezervasyonu için İstanbul'dan Hatay'a bilet aradığımızda ancak seçimden sonra 16 Mayıs'tan itibaren bilet bulunabiliyor.
THY’DEN AÇIKLAMA
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, kendilerine deprem bölgesine yapılan uçuşlarla ilgili bazı sorular geldiğini belirtti.
Deprem bölgesine uçuşların aralıksız devam ettiğini ifade eden Ekşi, şunları kaydetti:
* Deprem bölgesine uçuşlarımız aksamadan ve sabit 550 lira fiyatla sürdürülmektedir. İmkanlar ölçüsünde ek seferler de konulmaktadır. Hatay’a da bu çerçevede seferlerimiz aksamadan devam etmektedir.
* Hatay’a 16 Şubat tarihinden itibaren DHMİ’nin yayımladığı NOTAM sebebiyle gidişte yolcu alınmamaktadır. (İnsani yardım ve kurtarma amaçlı yolcular hariç) Hatay çıkışında ise normal yolcu alınmaktadır. Örneğin, 17 Nisan Pazartesi Hatay’dan 7 seferimiz bulunmaktadır.
Sözcü
Ampute Milli Takımı, Mansur Yavaş’ı ziyaret edince disipline verildi!53 izlenme
Vekiller milyonluk araca böyle biner!165 izlenme
Almanya’da yeni dönem: Türkler seçim sonrası endişeli43 izlenme
Körfez sermayesinden Borsa İstanbul'a şok40 izlenme
Diyanet'ten çok konuşulacak 'download' fetvası! "İnternetten izinsiz film, müzik, kitap indirmek caiz değil"104 izlenme
Hürriyet o yalanı nasıl manşetine taşıdı? Faruk Bildirici canlı yayında anlattı147 izlenme
Kadın cinayetlerini protesto eden üniversite öğrencilerine gözaltı17 izlenme
SON DAKİKA I Suriye güçleri gözlem noktamızı vurdu! 5 askerimiz şehit düştü, 5 askerimiz yaralandı!4458 izlenme