İktidar vatandaşa kemer sıkma çağrıları yaparken, bakanlıklar bu uyarıları dikkate almıyor. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni makam aracı ihalesi ile gündeme geldi. Tüm bakanlara TOGG marka makam aracı verilmesine rağmen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş için yeni araç kiralandı. Göktaş’ın yabancı menşeli yeni makam aracı 2023 model ve 2900 cc. Koruma olarak da 5 adet 1986 cc yabancı menşeli araç tercih edildi. Ayrıca 17 adet sedan araç da 15 aylığına kiralandı. Araçların kiralandığı şirketin sahibi Mehmet Kaya; 2018 seçimlerinde “Ülkeme hizmet etmek istiyorum” diyerek AKP’den Ankara milletvekili aday adayı olmuştu.
SEÇİMDEN ÖNCE SÖZLEŞME İMZALANDI
Araçların kiralanmasına ilişkin sözleşme 29 Mart’ta ve yerel seçimlerden iki gün önce imzalandı. Bakanlık bir makam, 5 koruma aracının yanı sıra 17 adet sedan otodan oluşan 23 aracın 15 aylık kirası olarak 29 milyon 425 bin 607 TL ödedi. Mahinur Göktaş bir süre, selefi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan kalan kırmızı renkli yerli üretim Togg marka makam aracını kullandı.
Sözcü
Suriye'nin başkenti Şam'da bombalı saldırı: 5 ölü, 26 yaralı24 izlenme
Köprü treni gecikti, maliyet 10 kat arttı12 izlenme
Türksat taşeronu besledi! Personel ücreti farkı böyle ortaya çıktı102 izlenme
Ayşe Ateş’ten davaya saatler kala yeni mesaj: "Aklımızla alay etmeyin"21 izlenme
Zahide Yetiş'in programındaki bir bölümün benzetilmesi olay oldu: Atatürk'e hakaret edenler böyle doğuyor35 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 8.102 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.501.079'a, can kaybı 26.354’e yükseldi!79 izlenme
Cem Yılmaz’ın stand-up gösterisinde olay çıktı! Taşkınlık çıkaran seyircisine kızıp sahneyi terk etti56 izlenme
Atamızın cesaretini anlatan ve tüyleri diken diken eden bir hikâye: Ya ölürüz ya vatan kurtulur27 izlenme
İhraç ürünleri savaş nedeniyle elde kaldı
Narin Güran cinayetinde 'komşu köy' detayı! Soruşturmanın seyri tamamen değişecek
Geçim sıkıntısından en az 45 intihar! Ekonomik kriz, işsizlik...
Yerel seçimlere az bir zaman kala belediyelerden sonra bakın hangi kurum yardım kolisi dağıttı?