CHP İstanbul Milletvekili Av. Turan Aydoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Koronavirüs önlemleri dahilinde insanların kalabalık olduğu ortamlarda maske kullanımı zorunluluğu getirilmesinin doğru olduğunu ancak bu maskelerin ücretsiz dağıtılmayıp satılacağını söylemenin krizi fırsata çevirmek olduğunu, devletin bu tüccar zihniyetiyle hareket edemeyeceğini ifade eden Aydoğan, “Herkes karantinada yediği ekmeği azaltırken, karaborsaya düşmüş ve piyasada 5 6 TL’den aşağı satılmayan maskeleri zaten alamazken bu yasak vatandaşa ek bir yükten başka bir şey değildir. Herhangi bir cezai işlem uygulanacaksa devlet kendisi bu materyalleri ücretsiz olarak dağıtmalıdır. Yoksa kimseye ‘Neden maske almadın?’ diyerek cezai işlem uygulanamaz. İnsanlar satın alamadıkları bir şey yüzünden nasıl cezalandırılır? dedi.
BELEDİYELER ÜCRETSİZ VERİYOR

Cumhurbaşkanı’nın açıklamasından sonra CHP’li belediyelerin kısıtlı ödeneklerle canhıraş bir şekilde çabalayarak vatandaşa ücretsiz maske dağıttıklarını hatırlatan Aydoğan, “Yerel yönetimlerin merkezi yönetim tarafından kuşatıldığı, yetkilerinin kısıtlanmaya çalışıldığı bu süreçte yine de sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışan belediyeler vatandaşa ücretsiz maske dağıtmaya başladı. Belediyeler ücretsiz maske dağıtırken devlet yan tarafta tezgah açıp satış mı yapacak? Merkezi yönetimin maske dağıtımı yapacak kadar bile bütçesi yok mudur? Yerli maske üretimi yapıldığını ifade eden bakanlarımız vatandaşa satılacak diyerek açıklama yapıyor. Bir yandan da evde kendi imkanlarıyla sağlık çalışanlarına maske üretmeye çalışan kadınlarımızın, yaşlılarımızın olduğu haberleri geliyor. Buradan anlaşılıyor ki Cumhurbaşkanı biz bize yeteriz derken çok haklıydı çünkü devletin varlık göstermesi gereken olağanüstü bir durum ile karşı karşıya olan vatandaş bakıyor ki devlet yok, herkes bir şekilde birbirine yardımcı olmaya çalışıp bu zor günleri atlatmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.
“SEÇİM DÖNEMİ ÇAY DAĞITIP SALGIN ZAMANI MASKE SATIYORLAR"
Koronavirüs salgını öncesinde Cumhurbaşkanı’nın yaptığı mitinglerde dağıtılan çay paketleri hatırlatan Aydoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şunları sordu:
* “Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz aylarda gerçekleştirmiş olduğu mitinglerde vatandaşa çay dağıtmıştır. Bu dağıtılan çay merkezi yönetimin bütçesinden mi karşılanmıştır?
* Öyle ise dağıtılan her bir paket çay bir maskeden daha mu ucuzdur?
* Her bir paket çay kadara mal olmuştur?
Ayrıca bu çay dağıtımı toplam olarak ne kadara mal olmuştur?
* Bu maliyet vatandaşın ihtiyacı olan toplam maske maliyetinden az mıdır?
Aydoğan, “Seçim dönemi vatandaşa çay dağıtıp oy isteyenler salgında can derdine düşen aynı vatandaşa maske satacak ve kullanmayan olursa cezalandıracak öyle mi?” dedi.
https://www.birgun.net/haber/secimdonemicaydagitipsalgindonemimaskesatiyorlar294875
AKP'li belediyeden pazar artığı toplayan vatandaşlara skandal yorum! "Salı Pazarı sonrası temizlik yapılmıştır"32 izlenme
Adana'da İsrail'i protesto etmek için Starbucks'ta kahve içenlere yumurta attılar29 izlenme
Denizli'de AKP döneminden kalan kiralık lüks araçlar sergilendi, vatandaşlar isyan etti: "Yazıklar olsun! Verdiğimiz paralar demek hep buralara gidiyor!"35 izlenme
Gerici Akit'ten Akpınar'a: Milli iradeye kafa tutanların kafasını koparmak...312 izlenme
Bir ‘cumhurbaşkanı’ tehdit eder mi? Şimdi de Fenerbahçe ve ünlüleri tehdit etti!284 izlenme
Melih Gökçek döneminde '174 Milyon Liralık Hafriyat Geliri' Ankara halkına değil de Gökçek'in oğluna ait spor kulübüne gitmiş !142 izlenme
İYİ Parti'de seçime 5 gün kala istifa: İmamoğlu ve CHP'yi destekleyeceğini söyleyip ayrıldı30 izlenme
Abdurrahman Tutdere görevinden uzaklaştırıldı12 izlenme